Arslan: Muhtarlara baskı yapılıyor

Arslan: Muhtarlara baskı yapılıyor

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, seçimler öncesinde Denizli’de muhtarların açıkça siyasi baskı altına alınmak istendiğini, sık sık toplantılara çağrılarak destek olunmasını, destek olunmaz ise mahallerine hizmet alamayacaklarının söylendiğini ileri

A+A-

Arslan, muhtarların mahallelerin temsilcisi olduğunu,hiç kimsenin emrinde olamayacağını, başkalarının baskı kuramayacağını,bunu yapanların sandıkta cevaplarını alacaklarını söyledi.Muhtarları emrinde gibi sayanların,muhtarlara asgari ücreti bile uygun görmediklerini,sosyal güvenliklerinin sağlanmadığını belirten CHP Milletvekili Kazım Arslan, muhtarların özlük haklarını, yetkilerini genişleten kanun teklifini Meclise sunduğunu,mevcut iktidarın meclisi çalıştırmaması nedeniyle bekletildiğini şu sözleriyle savundu:

 

 

"Muhtarları asker gibi çalıştırmak isteyenler. onların sorunlarını görmezlikten gelenler,seçim sonrası sırtını dönenler, seçim zamanı muhtarları hizmet için değil oy için sürekli ayağına çağırıyor,gelmeyenleri de bazı kaymakamlara arattırarak neden gelmediklerini soruyorlar.

 

Muhtarlarımızı asgari ücreti bile çok görenler, sosyal güvenliğini sağlayamayanlar, muhtarlarımızın özlük haklarını vermeyenler, özellikle Köy Muhtarlarının yetkilerini elinden alanlar, bugün Denizli’de birçok muhtarımızı ayağına çağırıp seçim için siyasi baskıda bulunuyor, açıktan oy toplamalarını istiyorlar.Bu ne biçim bir davranıştır!

 

Muhtarlar mahallenin ve milletin emrinde olanlardır. Hiç bir siyasetçinin ve iktidarın emrinde değildir. Herkes bunu böyle bilsin ve ona göre davransın. Muhtarlarımız, hizmetten ve yetkiden yoksun halde bırakılırken sesi çıkmayanlar, sorunu çözecek kanun teklifimize yanaşmayarak Meclis’i kapatanlar, bugün seçim uğruna muhtarları kendi adamı gibi çalıştırmanın peşindedir."

 

MUHTARLARIMIZ DERTLİ

 

"Denizli’de yanına vardığımız, mahallesinde ziyaret ettiğimiz her muhtarımız, yeni Büyükşehir Yasasından şikayetçi. Maaşı düşük olan, sigorta primini kendi ödemek zorunda bırakıldığı için net maaşı iyice düşen, çoğunun odaları bile olmayan, hiçbir yetkisi kalmayan köy ve mahalle muhtarlarımız,Belediye Başkanlarının kapılarında bekletildiklerini, hem geciken hizmetlerden, hem de hiçbir görev alamamaktan yana dertlidir.

 

İş taleplerini ve mahallelerin hizmet bekleyişini sadece seçim haftalarında hatırlayan mevcut iktidarın kadroları ve AKP’li belediyeler mahallelere kilit taş yığıyor, döşemeyi geciktirip adeta seçim için oy kozuna dönüştürüyor. Aynı kadrolar, muhtarların hakkını geri vermek yerine, muhtarları bir emirerine dönüştürme hatasını işliyor.

 

BİZİM DERDİMİZ DE AMACIMIZ DA BELLİ

 

"Öncelikle Muhtarlarımızı siyasi baskılardan korumak, muhtarların hak ve yetkilerini genişleten kanun teklifinin Meclisten çıkarmak, kapatılan tüm Köy Muhtarlıklarının tüzel kişiliğini vermek,CHP iktidarında yetkilerini yeniden vermek istiyoruz.

 

Denizli’de ve tüm Türkiye’de muhtarlarımızın sosyal güvenlik primini devletin ödeyecek. Bu sayede muhtarlarımızın eline net maaş geçecek."

 

Açık ve netiz; bu teklif yasalaşırsa, muhtarlarımız rahat nefes alacak, emekli olan muhtarlarımızdan, muhtarlık görevi yapanlardan yüzde 10’luk sosyal güvenlik destekleme primi kesilmeyecek.” ifadesini kullandı.

 

İktidar mensuplarına ve bürokrasiye Açıkça söylüyorum, Muhtarlıkları arka bahçeniz olarak görmekten vazgeçin.

 

Tüzelkişiliğini kaybeden köy muhtarlıklarının bina sorunlarını ve mahalle muhtarlıklarının yer sorunlarını biz çözeceğiz. Ayrıca muhtarlıkların sabit giderlerinin devletçe karşılanmasının çözüm yolu olduğunu savundu ve Muhtarlara siyasi baskı yapacağınıza haklarını geri verin, yetkilerini genişletin."

 

MUHTARLARIN SOSYAL GÜVENCESİNİ DEVLET KARŞILAYACAK

 

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın kanun teklifi yasalaşırsa, büyükşehir olan illerde görev yapan muhtarların sosyal güvenlik destek prim kesintileri doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından yatırılacak, muhtarların eline geçen para SGK nedeniyle kesintiye uğramayacak. Büyükşehir olmayan 51 ilde ise, bu sosyal güvenlik primlerini İl Özel İdareleri yatıracak. İl Özel İdareleri, SGK’ya ödedikleri bu prim tutarlarını, takip eden ayın ilk günü İçişleri Bakanlığından talep edecekler.

 

MUHTARLAR YENİDEN ODALARINA KAVUŞACAK

 

Denizli Milletvekili Arslan’ın teklifinde, Bütünşehir Yasası’nın ardından tüzelkişilikleri kaldırılan, taşınmaz malları il, ilçe ya da büyükşehir belediyelerine devrolmuş mahallelerin kullandığı hizmet binalarının kullanım hakkının muhtarlıklara tahsisi ve bu sayede odasız, binasız muhtarlık kalmaması önerildi.

 

CHP Milletvekili Kazım Arslan, "mahalle muhtarlıklarının dertlerine hiçbir ayrım yapmadan çare olun, onları arka bahçeniz olarak görmeyin, siyasi baskı yapmayın" diyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.