Araç sahiplerini sevindirecek karar

Araç sahiplerini sevindirecek karar

Bekir Bozdağ, son dönemde yüksek orandaki prim artışlarıyla gündeme gelen zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı.

A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, trafik sigortasına ilişkin 3 maddelik bir kanun değişikliği yapılacağını belirterek, “Bu düzenleme bu konuda makul bir inişi sağlayacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Adalet Bakanı, Meclis Genel Kurulu’nda dün gece Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın 2. Bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

“HAKİKATEN BURADA FAHİŞ BİR ARTIŞ VAR”

Trafik sigortalarına ilişkin soruya Adalet Bakanı Bozdağ şu yanıtı verdi:

“Hakikaten trafik sigortasında fahiş bir artış var. Bununla ilgili dün, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek Bey'in Başkanlığında bir toplantı oldu. Ben de o toplantıya katıldım. 3 maddelik bir kanun değişikliği yapılıyor. Şu anda zannedersem Plan Bütçe Komisyonuna havale edilecek bir kanun tasarısının içerisine konacak, ondan sonra sigorta şirketleri bu alandaki şeylerini yeniden değerlendirme durumu olacak. Kanun otomatik ilgilendirmeyecek ancak onların muallakta olan alacakları bahsediliyor. Bu alacaklar 1,8'ken 7,5'a çıkmış. Çok büyük bir artış var. Onun sıkıntıdan kaynaklandığı ifade edildi. Bu düzenleme bu konuda makul bir inişi sağlayacağını tahmin ediyoruz.”

“FİŞLEMENİN PANZEHRİ OLAN BİR KANUNDUR”

Tasarı üzerinde de konuşan Adalet Bakanı, “Eleştirilecek yönleri mutlaka vardır ama bu kanun fişleme kanunu değil fişlemenin panzehri olan bir kanundur” diyerek şöyle devam etti:

“Bu kanun, kimsenin cinsel hayatıyla ilgilenen bir kanun değil ama cinsel bakımdan tedavi ihtiyacı olan herhangi bir vatandaşımız veya herhangi bir şekilde hastaneye yolu düşen vatandaşımızın tedavisi için gerekli olan bilgilerin işlenmesini ve tedavi amaçlı bunun kullanılmasını amaçlıyor, yoksa kişilerin cinsel hayatında şu olmuş veya bu olmuş, bu maksatla değil. Sağlık kurumları şu anda bunlarla ilgili verileri zaten işliyor. Bu, son derece önemli.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.