Android Telefondan Bebek Telsizi Nasıl Yapılır?

Android Telefondan Bebek Telsizi Nasıl Yapılır?

Android Telefondan Bebek Telsizi Eski ve kısmen iyi yetenekleri olan Android işletim sistemli akıllı telefonunuzun bir kenara atılmış durması hiç hoşumuza gitmiyor.

A+A-

Eski ve kısmen iyi yetenekleri olan Android işletim sistemli akıllı telefonunuzun bir kenara atılmış durması hiç hoşumuza gitmiyor. Oysa ki bizim için eski bir Android yüklü akıllı telefon "Android Telefondan Bebek Telsizi Nasıl Yapılır?" sorusuna verilecek en iyi cevap gibidir. Eğer bir bebek sahibiyseniz ve mevcut bebek telsizi için 80'lerden kalma kısıtlı kullanım alanını nasıl geliştirebileceğiniz konusunda araştırma yapıyorsanız, şanslısınız. Eski Android işletim sistemli akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz basit bir uygulama ile son teknoloji bir akıllı bebek telsizi elde edebilirsiniz. Uygulama sayesinde internet olmasa bile odadan odaya Wi-Fi Direct üzerinden aktarım yapılabiliyor veya aynı erişim noktası üzerinden ses gönderilebiliyor. Elbette siz evin dışında olsanız bile bu kez internet üzerinden de bebeğinizin durumundan haberdar olabiliyorsunuz. Olası bir durumda sesli uyarı alabiliyorsunuz veya telefon sizi otomatik olarak arayabiliyor. 

Bahsettiğimiz yetenekli uygulamanın adı Dormi. İndirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Uygulamanın aynı zamanda akıllı telefonun kamerasını kullanarak görüntü aktarma özelliği de var. Uygulama ücretsiz değil ancak fiyatını hak ediyor. Yazımızın sonuna gelince "Android Telefondan Bebek Telsizi Nasıl Yapılır?" sorusuna bu denli iyi cevap verdiği için Dormi konusunda sizinle aynı fikri paylaşıyor olacağız.

"Android Telefondan Bebek Telsizi Nasıl Yapılır?" sorusuna yanıt aramaya adım adım devam ediyoruz.

Dormi'yi indirdik ve kurduk. Şartları kabul edip devam ediyoruz. 

Uygulama İngilizce ancak anlaşılması zor bir tarafı yok. Child device ve Parent device olmak üzere iki farklı kullanım modu var. Eğer kurulumu yaptığınız cihaz Android işletim sistemli eski telefonunuzsa yani bebek için kullanılacaksa Child device olarak seçim yapıyorsunuz. Ebeveyn olmanız durumunda ise diğer seçenek olan Parent device seçilmeli. Bu ekranda ayrıca mikrofon ayarlarına kısa yoldan erişim sağlanmış. Hassaslık akıllı olacak şekilde ayarlanmış yani ortamın o anki gürültüsüne veya bebeğin sesine göre mikrofon kendi sesini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Manual konuma alıp sabit bir ayar da belirleyebilirsiniz. 

Ayarlar kısmı oldukça kapsamlı. Bunun gibi üç pencereden ibaret. İlk seçenekte cihaz adı soruluyor. Değiştirmesek de olur. Cihaza bağlantı sağladığımızda bu isim görünecek. İkinci seçenekte eğer Wi-Fi bağlantısı aktifse yüksek kalitede video aktarımının da yapılabileceği yazıyor. Bu telefon için bir hat kullamayacağınızdan yani Wi-Fi daha mantıklı olacağından video seçeneğine tıklayabiliriz. Hemen altındaki seçenek de mobil operatöre bağlı olunması durumunda bile video gönderimini kabul ettiğinizi söylüyor. Bunun hem mobil internetinize hem de geniş bant internetinize yük olabileceğini unutmayın. Ayrıca yurtdışında kullanım için Data roaming'i de işaretleyin. Eğer eski Android cihazınızı Child Mode olarak kullanacaksanız ve hat bulunduracaksanız Missed calls & text messages seçeneği ile bu cihaza gelen çağrı ve mesajların kendi cihazınıza raporlanmasını  sağlayabilirsiniz. 

Ayarlar'a devam ediyoruz. Gelişmiş video kodlayıcı, düşük ışık koşullarında gece görüşü sağlayarak özellikle bebeğiniz uyurken yine görüntü almanız adına kamera kalitesinde artış sağlayan bir detay olarak göze çarpıyor. Yine Child Mode kullanımında cihazın karıştırılmaması için şifreleme yapabileceğiniz bir ayar da bu ekranda sunuluyor. Parent Mode'da ise bebeğin cihazında herhangi bir ses algılandığında kısa bir ses çal veya titre gibi seçeneklere yer verilmiş. Tabii ses çalacak ve titreyecek olan bebeğin değil sizin cihazınız olacak. 

Diyelim ki telefonunuz sessizde o halde ekranın ışığının yanmasını sağlayan ek bir seçenek daha eklenmiş. Güvenlik maksadıyla Lost connection timeout özelliğini de kullanabilirsiniz. 1 dakikayı aşan bağlantı kopmalarında size bilgi veriliyor olacak. Son olarak sesli uyarı için ton ayarı da belirleyebiliyorsunuz. 

Gördüğünüz gibi Dormi fevkalade başarılı bir uygulama. Eğer satın almadan aylık olarak kullanacaksanız dört saatlik bir limitiniz olacak. Her ay yeni bir dört saatiniz olacak. İşe yaramaz ve ses aktarmaktan başka işe yaramayan bebek telsizlerine birkaç yüz lira vermek yerine 8.99 USD karşılığında bu uygulamadan ömür boyu ücretsiz faydalanabilirsiniz. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.