Ameliyatta Yaşama Veda Etti

Ameliyatta Yaşama Veda Etti

Trans birey Beren, cinsiyet değiştirme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti

A+A-

Denizli’de Eğitim Fakültesinden mezun olan, öğretmenlik yapmak isteyen ama öncesinde yasal olan cinsiyet değiştirme ameliyatını olmak isteyen genç trans birey Beren Yıldız, ameliyattan bir saat sonra yaşamını yitirdi.

Denizligüncel.com'un haberine göre Olay 12 Nisan günü meydana geldi. Denizli LGBTİ topluluklarından edinilen bilgiye göre, eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra çok sevdiği öğretmenliği yapmak isteyen Beren Yıldız, bunun için önce yasal olan cinsiyet değiştirme ameliyatını olmak istedi.

 

Tanıyanların “Erkek bedeninde kadın olmak istemiyordu, ameliyatını olup, öğretmenlik yapacaktı” dediği Beren 12 mayıs günü ameliyat masasına yattı. Yasal, trans geçiş ameliyatı için çok uzun bir prosedürü yerine getiren Beren, iddiaya göre, ameliyattan çıktıktan bir saat sonra yaşamını yitirdi.

 

Ailesi ameliyatı yapan doktor H.Ö. hakkında suç duyurusunda bulunurken, genç kadının cenazesi Bursa’da toprağa verildi.

 

Beren’in ölümü sonrası LGBTİ’liler arasında büyük üzüntü yaşanırken, Facebook’ta yapılan bir paylaşımda şu görüşlere yer verildi:

“Öğretmendi Beren.

Ama öğretmenlik yapabilmesi için geçiş ameliyatını olması gerekiyordu...

Çünkü erkek bedeninde bir kadınlığı kabul etmiyordu bu toplum...

Kimlik olarak ötekiydi, ahlakçılığın da kurbanı olmak istemediği için bir an evvel mesleğini yapmak istiyordu ama olmadı işte...”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.