Alparslan Türkeş'e ait fotoğraf ilk kez yayınlandı

Alparslan Türkeş'e ait fotoğraf ilk kez yayınlandı

MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in annesi, babası, ilk eşi ve kızlarıyla yer aldığı 1943 tarihli fotoğraf, Erdal Altunlu'nun çıkardığı Yeni Düşünce isimli dergide ilk kez yayınlandı.

A+A-

Alparslan Türkeş’in annesi, babası, ilk eşi ve kızlarıyla yer aldığı 1943 tarihli siyah beyaz fotoğraf. 

Türkeş ailesinin, Altunlu ailesi ile Erdek’teki piknik fotoğrafında Türkeş’in babası Ahmet Hamdi Bey, annesi Fatma Zehra Hanım, kız kardeşi Dervişe Hanım, Türkeş’in ilk eşi Muzaffer Türkeş, kızları Ayzıt ile Umay Türkeş’in aynı karede olduğu görülüyor. Aile albümünden çıkarılan fotoğraf, Türkeş’in tüm ailesiyle çekilen ilk fotoğraf özelliğini taşıyor.

MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in 1944 yılında ‘Türkçülük-Turancılık” davasından tutuklanmasına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Türkeş’in üsteğmen olarak Erdek’te görev yaptığı dönemde yakın arkadaşı olan Teğmen Salman Altunlu’nun anıları oğlu Erdal Altunlu’nun kaleminden Yeni Düşünce dergisinde yayımlandı. 

"HANGİNİZ TÜRKEŞ?"

Alparslan Türkeş’in annesi, babası, ilk eşi ve kızlarıyla yer aldığı 1943 tarihli siyah beyaz fotoğraf ise ilk kez gün yüzüne çıktı. Türkeş ailesinin, Altunlu ailesi ile Erdek’teki piknik fotoğrafında Türkeş’in babası Ahmet Hamdi Bey, annesi Fatma Zehra Hanım, kız kardeşi Dervişe Hanım, Türkeş’in ilk eşi Muzaffer Türkeş, kızları Ayzıt ile Umay Türkeş’in aynı karede olduğu görülüyor. Aile albümünden çıkarılan fotoğraf, Türkeş’in tüm ailesiyle çekilen ilk fotoğraf özelliğini taşıyor. Türkeş’in gözaltına alındığı güne şahit olan tek isim Altunlu anılarında şunlara yer veriyor: “Binbaşı sert bir şekilde bir bana, bir de Aslan Üsteğmene bakarak aynı sertlikte ‘Hanginiz Alpaslan Türkeş?’ dedi. Aslan Üsteğmen gayet saygılı bir şekilde ‘Benim komutanım’ dedi. Daha sonra, Aslan Üsteğmeni Tabur Komutanlığı’na götürdüklerini ve arama yapmak üzere evine götürdüklerini, evinde buldukları bütün kitapları incelenmek üzere sandıklara koyduklarını ve İstanbul’a götürerek tutukladıklarını öğrendim.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.