Almelo Artık Bizim Kardeşimiz Değil

Almelo Artık Bizim Kardeşimiz Değil

Denizli Büyükşehir Belediyesi meclis kararı ile Hollanda'nın Almelo kenti ile olan kardeş şehir anlaşmasını iptal etii

A+A-

Büyükşehir Almelo ile kardeş şehir protokolünü iptal etti.Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Hollanda’nın Almelo kenti ile yaptığı kardeş şehir protokolünü oy birliğiyle iptal edilmesine karar verdi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantılarının 5. birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Grup Başkan Vekili Halil Pekdemir, CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Çallıca ve MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip’in “Denizli-Almelo kardeş şehir anlaşmasının iptal edilmesi” önergesi gündeme alındı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Türk vatandaşlarına yönelik insan hak ve özgürlüklerini çiğneyen tutum ve davranışlarından dolayı Hollanda hükümetini kınayan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemin 56. maddesi olarak görüştüğü Almelo ile kardeş şehir protokolü iptalini oy birliği ile kabul etti.

 

İptal kararı

 

Denizli-Almelo kardeş şehir anlaşmasının iptal edilmesi komisyonda görüşülmesinin ardından şu şekilde kabul edildi: “Türkiye ile Hollanda arasında 400 yılı aşkındır devam eden güçlü ve dostane ilişkiler geçtiğimiz dönemde yerel yönetimler dahil olmak üzere birçok alanda zuhur bulmuş ve bu dostluğun bir yansıması olarak Denizli ile Almelo arasında geçmişte kardeş şehir anlaşması imzalanmıştır.

 

Ancak 11 Mart 2017 tarihinde Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerimizle bir araya gelmek amacıyla Hollanda’yı ziyaret etmek isteyen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuşuna hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden izin verilmemiştir. Yine aynı amaçla Rotterdam’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya araç güzergahının polislerle kesilmesi, ülkemizin Rotterdam Başkonsolosluğu girişine müsaade edilmemesi ve sınır dışı edilmesi gibi akıl almaz, tarihte benzeri görülmemiş ve başta Viyana Sözleşmesi olmak üzere uluslararası hukuk normlarını hiçe sayan bir uygulamaya maruz bırakılmıştır.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.