Aktarlarda ''Güzelavrat'' otunun satışı yasaklandı

Aktarlarda ''Güzelavrat'' otunun satışı yasaklandı

Aktarlar 'sağlık beyanı ile tedavi eder' ifadeleriyle satış yapamayacaklar.

A+A-

Camekanlarında 'tedavi eder' ifadeleri olmayacak. Bitki karışımları yapamayacaklar Aktarlarda açıkta satılan ürünler paketli halde olacak ve bitkinin Türkçe ve Latince adının yer alması gerekecek.

Aktarların bitkisel karışım yapması ve aralarında güzelavrat otu, baldıran, kurtboğan ve adasoğanının da yer aldığı 71 bitkisel ürünü satması yasaklandı.

Aktarlar 'sağlık beyanı ile tedavi eder' ifadeleriyle satış yapamayacaklar. Camekanlarında 'tedavi eder' ifadeleri olmayacak. Bitki karışımları yapamayacaklar. Aktarlarda açıkta satılan ürünler paketli halde olacak ve bitkinin Türkçe ve Latince adının yer alması gerekecek.

 

Aktarların bitkisel karışım yapması ve aralarında güzelavrat otu, baldıran, kurtboğan ve adasoğanının da yer aldığı 71 bitkisel ürünü satması yasaklandı. Bu ürünlerden bazıları şöyle;

Adasoğanı,kantarit,Katranruhu,horosani,güzelavrat otu,pire otu,yülsük otu,balık otu, ebu cehil karpuzu,eşekhıyarı,kenevir,baldıran otu,sedef otu,hint yağı, altın kökü,pire otu,erkek eğrelti otu,çöpleme otu,bit otu,papaz otu,kurtboğan otu,amonyak,göztaşı,ban otu,jaborandi yaprağı,kroton tohumu,çiğdem,adem otu,deli bal,lokman ruhu,gibi otlar aktarlarda satılamayacak

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.