AKP'li Hazreti İbrahim,Bahçeli'ye Sapık Dedi!

AKP'li Hazreti İbrahim,Bahçeli'ye Sapık Dedi!

AK Partili Vekil Korkmaz'dan Muhalefet Liderlerine Ağır Sözler

A+A-

Kendisine 'Hazreti İbrahim' diyen AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz, sözlerinin arkasında olduğunu ifade ederek "Hazret kelimesini kullanmışım, gene kullanırım, bir daha kullanırım, yine kullanırım:" dedi. İtikadi olarak bir yanlışın içinde olmadığını savunan Korkmaz, kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli için "Eğer sapık görmek istiyorsanız, lütfen aynaya bak" derken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için ise "Sana guslün şartını sorsam bir tane söyleyemezsin. Haddini bil." ifadelerini kullandı.

 

FACEBOOK SAYFASINDAN KENDİSİNE HZ. İBRAHİM, KARDEŞİNE İSE HZ. MUHAMMED DEMİŞTİ

 

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, yılbaşı gecesinde Facebook sayfasında kendisini Hz. İbrahim, kardeşini ise Hz. Muhammed olarak adlandırması nedeniyle gelen tepkiler üzerine TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Milletvekili seçilmesinin ardından ilk kez basın toplantısı düzenleyen Korkmaz, " Yılbaşı gecesi şahsi Facebook hesabımdan bir paylaşım yaptım. Bu paylaşımı hepiniz biliyorsunuz. Bütün basında çıktı. Bu paylaşımda 'ben İbrahim Korkmaz 1 Ocak 1960 doğumluyum ve kardeşim de Muhammet Korkmaz o da 1 Ocak 1969 doğumlu' oradan kinaye her zaman yaptığım ve yaptığımın doğru olduğunu düşündüğüm yani itikadi açıdan bir paylaşım yaptım." dedi.

 

"HAZRET KELİMESİ 4 FARKLI ŞEKİLDE KULLANILIYOR"

 

Yılbaşı gecesinin örf ve adetlerine uymadığını göstermek için kritik ettiğini kaydeden Korkmaz, "Ama şu açıdan eleştirmek mümkün olabilir; kullanmış olduğum kavram (Hazreti) hem medyada çok kullanılan bir kavram olsa da maalesef son zamanlarda, İnkılap Kanunlarının da gereği olarak pek kullanılan bir kavram değil. Türkçede 'hazret' kavramı Türk Dil Kurumu sözlüğüne baktığınızda dört farklı şekilde kullanılıyor. Bunlardan bir tanesi, yüce kabul edilen kişilerin adların başında saygı, övme ve yüceltme amacıyla kullanılıyor. Biz Türkçede 'hazret' kelimesini Allah için kullanırız, Peygamber için kullanırız. Önemli şahsiyet için kullanırız, dini şahsiyetler olması gerekli değil." şeklinde konuştu.

 

"BENİM BU ŞEKİLDE KULLANMAM ELEŞTİRİLEBİLİR, BİR YERE KADAR ANLARIM"

 

Hazret kelimesinin Papa ya da büyükelçilik için de kullanılabildiğini ifade eden Korkmaz, 'hazret' kelimesinin Arap dünyasında Allah ya da Peygamber için kullanılmadığını anlattı. Türkçede böyle bir gelenek oluştuğunu kaydeden Korkmaz, "Halkın bunu bu şekilde kullanmasını göz önüne aldığımızda benim bu şekilde kullanmam eleştirilebilir. Bunu bir yere kadar anlayabilirim." ifadelerini kullandı. Türk Dil Kurumu'nun 'hazret' kelimesinin diğer anlamlarından da söz eden Korkmaz, bu sözün insanları küçümsemek için dahi kullanılabildiğini söyledi.

 

"SAYIN BAHÇELİ, SAPIK GÖRMEK İSTİYORSANIZ LÜTFEN AYNAYA BAKIN"

 

Halk tarafından sözün yanlış anlaşılmadığını savunan İbrahim Korkmaz, paylaşımının Meclis çatısı altında siyasiler tarafından kasıtlı olarak çarpıtıldığını iddia etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkındaki "Dahası 'Hz. İbrahim benim, Hz. Muhammed de kardeşim' diyen sapıklar hiçbir yaptırım görmez" sözlerini anımsatan Korkmaz, "Bu sözü Sayın Devlet Bahçeli'ye misliyle iade ediyorum. Tüm basın mensuplarının önünde söylüyorum. Sayın Devlet Bahçeli, eğer sapık görmek istiyorsanız lütfen aynaya bakın. Baktığınız ayna da düz ayna olsun. Çünkü aynalar yalan söylemez. Bunun bedeli neyse gönder gelsin." diye konuştu.

 

"GENE KULLANIRIM, BİR DAHA KULLANIRIM, YİNE KULLANIRIM"

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ise Korkmaz şunları söyledi: "Gelelim Kılıçdaroğlu. Tepki gelince de 'şaka yaptım' diyor, hayır ben öyle bir şey demedim. Geri vites yapmak Sayın Kılıçdaroğlu'nun tavırlarından biridir. Benim yazdıklarım hala açık. Yaptığım hiçbir şeyi inkâr etmedim. Hatta arkasında durdum ve savunuyorum. Dedim ki, 'ben burada ironi yaptım'. Okusaydı sonuna kondurduğum gülücük işareti ile ironi yaptığımı anlamış olacaktı. Ama belli ki bu arkadaşımız ne okuma biliyor ne yazma biliyor."

 

Kılıçdaroğlu'nun "ne zamandan beri peygamberler gırgır konusu olmaya başladı" sözünü okuyan Korkmaz, "Allah'tan kork be adam. Ben yazımın ne tarafında Peygamber'i ağzıma almışım. Hazret kelimesini kullanmışım, gene kullanırım, bir daha kullanırım, yine kullanırım. Önce anla manasını, öğren de gel." dedi.

 

AK PARTİLİ VEKİL: SAYIN KILIÇDAROĞLU İLE AYNI İNANCI PAYLAŞMAKTAN ALLAH'A SIĞINIRIM

 

AK Parti'ye kendisi üzerinden 'vurulmak' istendiğini savunan Korkmaz, Kılıçdaroğlu'nun "Onların inançları farklı" sözünü şu şekilde değerlendirdi: "Sayın Kılıçdaroğlu ile benim inancım gerçekten farklı. Onunla aynı inancı paylaşmaktan Allah'a sığınırım. Kendi ifadesi ile beraber ona cevap veriyorum. Diyor ki 'bize Müslümanlığı öğretenler böyle öğretmediler' Sana Müslümanlığı kim nasıl öğretti ben bilmiyorum."

 

Kılıçdaroğlu'nun önce kendisine bir çeki düzen vermesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, Kılıçdaroğlu'nu, İslami altyapısı olmadığı için saçmalamakla suçladı.

 

KORKMAZ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: AKLINI BAŞINA AL

 

İslamiyet'in kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu söyleyen Korkmaz, Kılıçdaroğlu'na "Aklını başına al. Beni hiç kimse dini istismar etmekle suçlayamaz. Senin buna ne aklın yeter, ne gücün yeter. Altyapın da buna müsait değil. Ben hiçbir şekilde dini siyasete alet etmem. Din, benim uğruna canımı seve seve verebileceğim bir sahadır. Sen benim kim olduğumu önce iyi öğren. Kimle konuştuğunu iyi anla. Ben senin gibi çarkçı değilim. Haddini bil." şeklinde konuştu.

 

KORKMAZ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: SANA GUSLÜN ŞARTINI SORSAM BİR TANE SÖYLEYEMEZSİN

 

"Ben bir milletvekili olarak konuşamıyorsam, Ebu Cendel olurum ve seninle uğraşırım. Ondan sonra gidersin, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na yalvarırsın, 'bu adamı Ebu Cendel olmaktan çıkar' diye. Bunu bil ha! Eğer saldırmış olduğun Ahmet Davutoğlu ve saldırmış olduğun parti büyüklerimiz bize, size cevap verme hakkı verseydi eğer ki burada ben bunu çiğneyerek mücadele ediyorum, sen bu Meclis'e çıkacak hale gelemezdin. Onun için bu kavramları kullanırken adam gibi kullan." diyen Korkmaz, Kılıçdaroğlu için "Sana guslün şartını sorsam bir tane söyleyemezsin. Haddini bil. Senin nasıl lider olduğun, nereden geldiğin, hangi kasetlerin içerisinden fırladığın belli. Otur, önce geçmişteki pisliklerini temizle." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.