Ahmet Necati Özbaş

Ahmet Necati Özbaş

A+A-

İstiklal Mücadelemizin yaşandığı en zorlu günlerin ardından, 23 Nisan 1920’de yüce milletimizin birliğinin ve kardeşliğinin tecellisi olan meclisimiz kurulmuş ve cumhuriyetimizin ilk temelleri atılmıştır. Aziz Türk milleti, bağımsızlığına olan düşkünlüğünü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması ile tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

 

 Yeni umutların doğmasına vesile olan bu kutlu gün; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ilk meclisimizin aziz üyeleri tarafından bütün dünyanın umut ışığı olan çocuklara hediye edilmiş ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. Bu bayram, sadece kendi evlatlarımıza değil tüm dünya çocuklarına armağan edilmesi nedeniyle ayrı bir öneme de sahiptir. 23 Nisan, geleceğin inşa edilmesinde en büyük payın çocuklarımızda olduğunu herkese muhteşem bir şekilde anlatmıştır. Şu çok iyi bilinmelidir ki, özellikle tüm dünyanın barışa ve huzura en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde; çocuklarımızın yüreklerindeki sıcaklığın, yeryüzündeki her noktaya nüfuz edeceğine ve düşmanlık duygularını yok ederek kardeşlik bağlarını yeniden güçlendireceğine olan inancımız tamdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor; başta ilçemizdeki, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

 

    Ahmet Necati ÖZBAŞ

Sarayköy Belediye Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.