Adliyeyi Boşalttıran Bomba İhbarı!

Adliyeyi Boşalttıran Bomba İhbarı!

Yapılan bomba ihbarı üzerine Denizli Adliye binası tamamen boşaltılırken, polisin yaptığı aramada olumsuz bir duruma rastlanmadı.

A+A-

Bu sırada adliye binası yakındaki Adliye Parkı'nda, Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye yönelik operasyonları protesto eden yaklaşık 1000 kişilik grup da eylemine son verip, dağıldı.

Denizli'de '14 Aralık Operasyonu'nu protesto etmek isteyenler, sosyal medya üzeriden örgütlenerek saat 11.00'den itibaren Denizli Adliye Binası'na 100 metre uzaklıktaki Adliye Parkı'nda toplanmaya başladı. Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye yönelik operasyonları kınamak için yapılan eylemin 3 saat süreceği açıklandı. Yaklaşık 1000 kişi ellerinde Türk bayrakları, Zaman Gazetesi ve dövizlerle eylem yaparken, okuyuculardan bazıları 'Medyaya darbe', 'Demokrasiye darbe', 'Özgür basın susmaz' yazılı dövizleri taşıdı, bazıları da Kuran-ı Kerim okudu, dua etti.

Eylemin bitmesine kısa süre kala, 155 Polis İmdat İhbar hattını arayan bir kişi, Denizli Adliye Binası'na bomba konulduğu ihbarı yaptı. İhbar üzerine harekete geçen polis, anons yapıp, savcı ve hakimlerin de aralarında bulunduğu adliye çalışanları da dahil olmak üzere herkesi bina dışına çıkardı. Duruşmalara ara verilmek zorunda kaldı. Tutuklu yargılananlar polis ve jandarma araçlarına götürüldü. Bu sırada, Adliye Parkı'ndaki grup da eylemine son verdi.

Bomba imha uzmanlarının binada didik didik yaptığı aramanın ardından olumsuz bir duruma rastlanmaması üzerine herkes rahat soluk aldı. İhbarın asılsız çıkması ile yaklaşık yarım saat süren arama ardından önce adliye personeli ardından da bu kurumda işleri olanlar içeri alındı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.