Acıpayam'ı Sağanak Yağmur Fena Vurdu

Acıpayam'ı Sağanak Yağmur Fena Vurdu

DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Dalaman Çayı taştı,

A+A-

Gölcük Mahallesi'ndeki bir köprü çöktü, yollar hasar gördü, 7 ev ve bir camiyi su bastı. Evlerinde mahsur kalanlar belediye ekipleri tarafından tahliye edildi. Toprak kaymaları nedeniyle borular ve elektrik direkleri hasar görürken bölgeye içme suyu ve elektrik verilmesi nedeniyle sıkıntı yaşanıyor.


Denizli'de üç gündür neredeyse aralıksız devam eden yağış nedeniyle birçok dere ve çay taştı. Derelerin ve çayların kenarlarındaki başta evler, hayvan barınakları ve tarım arazileri büyük zarar gördü. Acıpayam İlçesi'nde de Dalaman Çayı taşarak geçtiği yerlerde büyük hasara yol açtı. Başta Gölcük Mahallesi'nde bir cami ve 7 evi sel suları bastı. Bir köprü çöktü, yollar yıkıldı. Evlerinde mahsur kalanlar, belediye ekipleri tarafından güvenli yerlere taşındı. Evlerinde eşyaları su altında kalan vatandaşlar, geceyi akrabalarının evlerinde geçirdi. Vatandaşlar evlerine girip temizlik yapmak için suyların çekilmesini bekliyor. Vatandaşlar, Dalaman Çayı'nın en son 1961 yılında taştığını ancak suyun seviyesinin bu kadar yükselmediğini belirterek, afete neden olacak kadar etkili yağış görmediklerini söylediler. İlçede etkili olan yağış nedeniyle dağlık alanda bulunan mahalleleri birbirine bağlayan yollarda zaman zaman toprak kaymaları yaşandı. Belediye ekipleri toprak kayması nedeniyle ve devrilen ağaçlar nedeniyle kapana yolları dozerlerle açmak için çalışmaları sürdürüyor.


ELEKTRİK VE ZSU VERİLEMİYOR


Parçalanan borular yıkılan direkler nedeniyle bazı mahallere içme suyu ve elektrik verilemiyor. Acıpayam Belediye Başkanı AK Partili Hulusi Şevkan, toprak kayması sonucu boruların hasar gördüğünü, bazı mahallelere içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Belediye olarak Gölcük Mahallesi'nde evlerinde mahsur kalanları kurtardık. Yakınlarının yanında kalıyorlar. Büyüklerimiz 1960 yılından buyana böyle yağış görmediklerini söylüyor. Bizde belediye olarak zararları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesi ile koordineli çalışarak vatandaşların sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz" dedi.


Yoğun yağış nedeniyle dağlardan inen sel suları da şelaleler oluşturdu. Bölgede inceleme yapan belediye ile Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, toprak kayması yaşanabilecek alanları tespit çalışmalarının sürdürürken bir yandan da gerekli önlemler alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.