Acıpayam'da ikinci işaret dili kursu açıldı

Acıpayam'da ikinci işaret dili kursu açıldı

Acıpayam Engelliler Derneği tarafından  başka dillerde konuşan ve ellerin konuştuğu işaret diline  halkın  yoğun ilgisi üzerine Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğü ile işbirliği halinde dernek merkezinde 1. seviye işaret kursunun ikincisi  açıldı.

A+A-

Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği işaret diline kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların daha çok katılmasını istediklerini söyleyen Yıldıray KOŞAR, toplumun tüm kesimlerine hizmet ilkesi doğrultusunda işaret dili öğrenmenin büyük önemi vardır. İşitme engellileri anlayabilmek için işaret dilini bilmek gerekiyor. Toplumda duymayan ve konuşamayan insanlarla iletişim kurmak çok önemli. Amacımız, işitme engellilerin dünyasına girebilmek, onların eli, kulağı, dili olabilmek" dedi.

Acıpayam Engelliler   Derneğinde devam eden işaret dili kursunu Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan,  Gazrnizon Komutanı Binbaşı İsmail Güdül , Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan , İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat  Tokyay ziyaret ederek  kendilerine destek verdi.

İşaret  Dili Öğretmeni Selma Sönmez  tarafından  verilen  kurs , 5 Haziranda sona erecek. Katılanlara  Cumartesi ve Pazar günleri toplamda 10 saat eğitim veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.