Acar Ailesinin Sıcak Bir Evi Oldu

Acar Ailesinin Sıcak Bir Evi Oldu

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın Nazilli’de naylon çadırda yaşamaya çalışan Acar ailesinin kendi evleri yapılana kadar kiralık ev bulma çabasına hayırsever aileden destek geldi.

A+A-

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın Nazilli’de naylon çadırda yaşamaya çalışan Acar ailesinin kendi evleri yapılana kadar kiralık ev bulma çabasına hayırsever aileden destek geldi.

Basında yer alan haberler ile zor durumda kalan Acar Ailesi'ni Dualar Mahallesi'nde kaldıkları naylon çadırda ziyaret ederek durumlarını gören Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık aileye yardım elini uzatmış biriken kira borcu nedeniyle, ev sahibi tarafından evden çıkarılarak naylon çadırda yaşama tutunmaya çalışan Acar ailesi için gerekli çalışmaları başlatmıştı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık zor durumdaki ailenin ilk olarak acil ihtiyaçlarını karşılanmasını sağlayarak, sağlık kontrollerini yaptırıp geçici bir süreliğine otele yerleşmelerini sağlamıştı.

Aileye kendi arsaları üzerinde kendilerine ait bir evin yapılmasına kadar da kiralık bir ev bulup yerleşmelerini sağlama sözünü de veren Alıcık’a haberin basında yer almasından sonra Nazilli Yeni mahallede ikamet eden bir hayırsever vatandaştan müjdeli bir haber geldi.  Sürekli olarak öğrencilere kiraya verdiği Pınarbaşı mahallesindeki evinin şu an boş olduğunu ve bu aileye sahip çıkan Başkan Alıcık gibi kendilerinin de destek olmak istediklerini belirten hayırsever aile Başkan Alıcık’ın söz verdiği kendilerine ait evin tamamlanmasına kadar hiçbir kira bedeli almadan Pınarbaşı mahallesindeki evinde oturabileceklerini söyledi. Başkan Alıcık müjdeli haber üzerine hayırsever vatandaşın kiralık evini görmeye gitti ve evin içerisinde yapılacak tadilat ve boya işlerinin bir an önce başlatılması talimatını verdi.

Çalışmayı hemen başlatan belediye ekipleri evin kırık dökük yerlerinin tamiratı yer döşemeleri ve boya badanasını yaparak evin tüm sorunlarını giderdi. İsimlerinin deklare edilmemesini isteyen Hayırsever aileye teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Böyle yüreği kocaman insanlar olduğu sürece umudumuz olmaya devam edecektir. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir ve Dünyanın bir ucundaki bir Müslüman’ın eline bir iğne batsa sen onu hissetmelisin” diyen bir Peygamber’in (s.a.v.) ümmeti olmak, ne büyük lütuftur. Dünya üzerinde yaşayan mümin kardeşlerimizin selameti için bir şeyler yapmaya çalışan insanlar var olduğu sürece umudumuz olmaya da devam edecektir. Biz çoluk çocuk dışarıda kalmış bu soğuk kış günlerinde zor günler yaşayan Acar ailesi için başlarını sokacak bir ev ararken bu hayırsever aile bizi arayarak kira bedeli almadan evlerini Acar ailesine tahsis etti. Biz de bu arada söz verdiğimiz gibi kendi arsaları üzerinde Acar ailesi için uygun şartlarda evlerini yapacağız. Bu hayırsever ailemize çok teşekkür ediyor kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Onlar nasıl ki bu çocukları sevindirdi Allah da onları sevindirsin” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.