ABD Başkanı Obama Antalya’da

ABD Başkanı Obama Antalya’da

Antalya’da bugün başlayacak G-20 Liderler Zirvesi’ne katılacak ABD Başkanı Barack Obama, ‘Air Force One’ uçağıyla Antalya Havalimanı’na indi.

A+A-

Antalya‘da bugün başlayacak G-20 Liderler Zirvesi‘ne katılacak ABD Başkanı Barack Obama, ‘Air Force One’ uçağıyla Antalya Havalimanı’na indi.

Antalya’nın turizm merkezi Belek’te bugün başlayacak ve iki gün sürecek G-20 Liderler Zirvesi’ne katılacak Başkan Barack Obama’yı taşıyan ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı ‘Air Force One’ uçağı, saat 06.58’de Antalya Havalimanı’ndaki 1’inci piste indi. Başkan Obama’yı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel ve diğer yetkililer karşıladı. Kendisini karşılayan protokol mensuplarıyla tokalaşan Obama’ya yöresel kıyafetli bir kız ve bir erkek çocuk, çiçek verdi.

KONVOYDA İKİ LİMUZİN

Apronda kendisi için bekleyen, önünde Türk ve ABD bayrağı bulunan aynı plakalı iki limuzinden birine binen Başkan Obama, konvoy eşliğinde alandan ayrıldı. Obama’nın bindiği zırhlı makam aracını bir erkek sürücü kullanırken, aynı marka ve plakalı diğer limuzini ise bir kadın sürücü kullandı. İkinci makam aracı da Obama’nın bulunduğu araçla beraber konvoyda yer aldı. Diğer devlet başkanları gibi havalimanının ‘A Kapısı’ yerine Askeri Havalimanı yakınındaki ‘Acil Çıkış’ kapısını kullanan konvoy, Belek’e hareket etti.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ABD Başkanı Obama’nın gelişi nedeniyle havaalanı, çevresi ile geçiş güzergahında çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Başkan Obama’nın konvoyunun geçişi sırasında Antalya- Belek karayolu tamamen trafiğe kapatıldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.