8. Denizli Şiir Günleri Yapıldı

8. Denizli Şiir Günleri Yapıldı

Gelenekselleşen “Denizli Şiir Günleri”nin sekizincisi gerçekleştirildi.

A+A-

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) tarafından düzenlen, Denizli Türk Ocaklarının destek verdiği etkinlik Denizli Türk Ocakları Salonunda yapıldı. YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu açılış konuşmasında, her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirilen şiir ve türkü dinletisinin sekizincisini yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Uslu: “Bugün sekizincisini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, üç kişiyle de olsa üç yüz kişiyle de olsa devam ettirilecek. Bu tür etkinlikleri gerçekleştirmek kolay değil ama varlığımızı gösterebilmek için bu zorlukları yenmek zorundayız” dedi. Çevre ilçe ve illerde “Türkü ve Şiir Dinletilerine” devam edeceklerini anlattı. Katılımcılara teşekkür eden Uslu, Çanakkale Zaferi haftasında, 16 Mart Perşembe akşamı Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ile Denizli Belediyesinin de katkısıyla her yıl yaptıkları “Türkülerle ve Şiirlerle Çanakkale” etkinliğinin üçüncüsünü gerçekleştireceklerini ifade etti.

Sunumunu Betül Yatağan’ın yaptığı programda şairler kendi şiirlerini yorumlarken, Türk Halk Müziği Sanatçıları anonim türkülerin yanı sıra kendi bestelerini de seslendirdiler.

Şiirleriyle etkinlikte yer alan şairler şu isimlerden oluştu:

Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Veli Aykar, Abdullah Aksoy, Musa Soyuçok, Ali Tuluk, Kadir Yatağan, Mehmet Aslan, İsmail Gökçe, Tuğrul Tuluk, Mustafa Demirci, Ahmet Sarı, Ezgar Ergün, İsmail Şakar, Ramazan Kavutçu, Hüseyin Yavaş (Gazi), Melahat Kuzu, Hüseyin Çomak, Mehmet Dağal, Musa Akın, Bülent Açıkgöz, Mustafa Durul, Nermin Denk Ayduran, Sefer Ay.

Türk Halk Müziği Sanatçıları Mehmet Dağal, Veli Çakır ve Armağan Oymak, “ Denizli Şiir Günleri”nde sazlarıyla, sesleriyle yer aldı.

Etkinlik sonrasında katılımcılara YAZ-AR-BİR tarafından verilen belgeleri, Muharip Gaziler Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar takdim etti.

“9. Denizli Şiir Günleri” 4 Mart 2017 Cumartesi günü saat:12.00’de Denizli Türk Ocakları Konferans Salonunda yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.