6’ncı Taş Heykel Kolonisi Başlıyor

6’ncı Taş Heykel Kolonisi Başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 02 Mayıs’ta başlayacak. Bu yıl 43 ülkeden 192 projenin başvuruda bulunduğu kolonide 7 ülkeden 8 sanatçı katılacak.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Kömürcüoğlu Mermer’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, heykeltraşların eserlerini Denizli’de ortaya çıkarıyor olmasının etkinliğin en güzel yanı olduğunu ifade etti. Değirmenci, “Bu sanata ilgi duyan bütün sanatseverleri ben Kömürcüoğlu Mermer’de kurulacak açık hava atölyesine davet etmek istiyorum. Etkinliğe uluslararası sanatçılar geliyor. Bu yıl 43 ülkeden 192 proje koloniye başvuruda bulundu. Jürinin değerlendirmesi sonucunda da 7 ülkeden 8 sanatçımız atölyede çalışmalarını Denizli’de sürdürecek. 2 Haziran’da da çok güzel eseleri Denizli ve dünya kamuoyuyla paylaşmış olacağız” dedi.

 

“Sanatı ve sanatçıyı önemsiyoruz”

 

Denizli’nin 19 antik kente sahip olduğuna işaret eden Değirmenci, “Antik dönemlere baktığınızda heykeltıraşlığın şehrimizin kültüründe olduğunu görüyoruz. Denizli ile heykeltraşlık aslında iç içe. Bu vesile ile böylesine önemli bir etkinliğin Denizli’de geçekleştirilmesinde emeği geçen başta Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan’a ve Nihat Kömürcüoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu sene 6’ncısını gerçekleştiriyoruz. Ben inanıyorum ki bu iki haneli üç haneli rakamlara doğru gidecek. Denizli’de sanatı ve sanatçıyı çok önemsiyoruz. Kültür ve sanat anlamında Denizli’de ne varsa gün yüzüne çıkarmak istiyoruz” dedi.  

 

“7 ülkeden 8 sanatçı katılacak”

 

Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ise, Taş Heykel Kolonisinin dünyada ses getirdiğini söyledi. Kömürcüoğlu, “Bu yıl 6’ncısını düzenleyeceğimiz taş heykel kolonisi 2 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kolonide sergilenecek olan eserleri jürimiz ile tespit ediyoruz. Bu yıl 7 farklı ülkeden 8 sanatçı eserlerini sergileyecek. Bu kolonini gerçekleşmesinde bizlere büyük destek veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.