5 Mahalle Daha Rahata Kavuştu

5 Mahalle Daha Rahata Kavuştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Pamukkale ve Çal ilçesindeki toplam 5 mahallenin daha içme suyu ihtiyacını gidermek için başlattığı çalışmaları tamamladı. Proje kapsamında 5 mahalleye 27 bin metre içme suyu hattı döşendi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ ) Genel Müdürlüğü, nitelikli ve sağlıklı içme suyu ihtiyacına yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ekipleri Pamukkale ilçesinin Güzelpınar, Uzunpınar, Kurtluca ve Kapandamları mahalleleri ile Çal ilçesi Baklançakırlar Mahallesi'nde mevsime bağlı kuraklıktan dolayı içme suyu sıkıntısı yaşandığını ve içme suyu depolarının eski ve yetersiz olduğunu tespit ederek bir süre önce çalışma başlattı. Söz konusu mahallelerin kendilerine ait sondaj kuyularından da ayrı ayrı beslendiğini, bu nedenle de elektrik ve bakım onarım maliyetlerinin de yüksek olduğu belirleyen Büyükşehir Belediyesi DESKİ, birbirine yakın bölgedeki mahalleler için proje hazırladı.

5 mahalleye 27 km içme suyu hattı

Pamukkale ilçesinin Güzelpınar, Uzunpınar, Kurtluca ve Kapandamları mahalleleri ile Çal ilçesi Baklançakırlar Mahallesi'nin içme suyu ihtiyacını gidermek için harekete geçen DESKİ proje kapsamında yeni bir sondaj kuyusu açtı. Yeni açılan 21lt/sn debili sondaj kuyusundan söz konusu 5 mahalleye su verilecek. Ayrıca söz konusu mahallelere nitelikli ve sağlıklı içme suyu hizmeti sunmak amacıyla 27 bin metre yeni hat döşenerek; bir süre önce tamamlanan Güzelpınar içme suyu deposu ve sondaj kuyusuna bağlantısı yapıldı.

Türkiye’nin en temiz içme suyu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Alt yapıya dönük gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Denizlimiz, Türkiye’de en temiz içme suyunu kullanan şehirler arasında yer alıyor. Kent merkeziyle başlayan bu güzellik, büyükşehir olmamızın ardından tüm mahalle ve ilçelerimize de taşınıyor. Bu kapsamda 5 mahallemiz daha nitelikli içme suyuna kavuşuyor. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.