33 Bin Dekar Arazi Su İle Buluşuyor

33 Bin Dekar Arazi Su İle Buluşuyor

DSİ Denizli’ye yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

A+A-

Denizli’de sanayi ve tarım birbirine entegre olmuş, gerek sulu tarım, gerekse sanayide büyük gelişmeler sağlanmıştır. İldeki tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Denizli ilinin de nasibini aldığını belirterek,

Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında bulunan Denizli ilimizde 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 575.000 kişiye ilave içmesuyu temin edilmesi, 898.000 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 801 milyon TL gelir artışı, 98 adet yerleşim yerinin ve 116.830 dekar arazinin taşkınlardan korunması, HES’lerin kurulu gücünün 111,93MW’a   çıkarılması ve 342,3 milyon kWh yıllık hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflenmektedir. ’dedi.


DSİ Genel Müdür Acu;’’Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Tavas Ovası Sulaması Sulaması il Yenidere Barajı’ndan alınacak su ile Tavas Ovasında 33.040 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacağını belirterek, söz konusu işte bugüne kadar 22 580 m CTP boru ile 79.849 m HDPE borunun tamamının imalatı yapılmıştır. ‘’dedi.

Genel Müdür Acu;’’Çalışmalarda Sol sahil cebri boru imalatı,  sol sahil regülasyon deposu imalatı, 2 adet Pompa istasyonunun inşaatı ve kumanda binası inşaatı tamamlandı. 545 Adet sanat yapısının tamamı yapıldı. Pompa, vana montajları emme borusu imalatları tamamlanan Sol Sahilin elektrik ve otomasyon malzemelerinin montajıdevam etmektedir. ProjedeSol Sahil enerji nakil hattı, sağ sahil cebri boru, pompa ve mekanik aksam imalatları ile tamamlanan sulama şebekesinin ön ödemeli kartlı sulama sayaç imalatları yapılacaktır. ‘’dedi


Acu;’’Tavas Ovası Sulaması Sulaması tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile dekar başına 1200 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 39,648 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmekte olup ayrıca projede ön ödemeli kartlı sulama sayaç sistemi kullanılan su miktarı ölçülecek ve su tasarrufu sağlanacaktır.‘’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu; ‘’Son olarak, ‘Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Projenin Su kaynağı Yenidere barajı olup işletmededir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.