3 ayda 300 sokak hayvanı sahiplendirildi

3 ayda 300 sokak hayvanı sahiplendirildi

Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, yılın ilk 3 ayında 300 sokak hayvanını sahiplendirdi.

A+A-

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde olduklarını belirten Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, sokak hayvanlarının özel bir günle anılmasının güzel olduğunu kaydederek, "Bir gün değil her gün onların farkında olmalıyız" dedi.

 

Hizmete girdiği günden bu yana sokak hayvanlarının tedavi ve bakımlarını yaparak, barınmalarını sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, yılın ilk 3 ayında 300 sokak hayvanını sahiplendirdi. Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, sokak hayvanlarına şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan klinik ayrıca sokak hayvanlarını sahiplendirerek sıcak bir yuvaya da kavuşmalarını sağlıyor. Sokak Hayvanları Kliniği bu kapsamda, yılın ilk 3 ayında 300 sokak hayvanını sahiplendirdi.

 

3 ayda 1.000'in üzerinde operasyon yapıldı

 

04 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde olduklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak yılın her günü sokak hayvanlarına sahip çıkıyor ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Böyle bir günle farkındalık yaratılması çok önemli ama bunu sadece bir günle sınırlandırmamalıyız. Bir gün değil her gün sokak hayvanlarının farkında olmalıyız" dedi. Kliniğin hizmete girdiği günden bu yana pek çok hayvanın kısırlaştırma, tedavi, aşılama işlemi ile sahiplendirilmesini sağladığını belirten Dangal, "Bu yıl 3 ayda 300 civarında sokak hayvanını sahiplendirdik. Ayrıca 1.000'in üzerinde sokak hayvanına operasyon yaptık" dedi.

 

Sokak hayvanlarına zarar vermeyin

 

Sokak hayvanları konusunda duyarlılığın çok önemli olduğunu vurgulayan Dangal, "Sokak hayvanlarını sevmiyor olabilirsiniz ama zarar vermeyin. En güzel şey budur. Siz onlara zarar vermezseniz onlar size hiçbir zaman zarar vermezler" diyerek, vatandaşların yaralı sokak hayvanları ihbarı için hafta içi 0 (258) 268 00 81 numaralı telefonu, akşam ve hafta sonları için ise ALO 153 ü aramalarını istedi. Saldırgan hayvanlar için de yardımcı olduklarına dikkati çeken Dangal, "Mümkün olduğunca onları alıp, rehabilite etmeye çalışıyoruz. Sokak hayvanları hepimizin sorumluluğunda olan canlılardır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.