3.000 fidan daha toprakla buluştu

3.000 fidan daha toprakla buluştu

130.000 fidan dikilmesi planlanan Denizli'nin Karakurt Mahallesi'nde geçtiğimiz pazartesi günü ilk olarak 16.000 fidanı toprakla buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi; Sarayköy Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Sarayköy İlçesi'nin Acısu

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin "Sende Bir Fidan Dik Nefesin Olsun" sloganıyla başlattığı ağaçlandırma çalışması Sarayköy İlçesi'nde devam etti. 130.000 fidan dikilmesi planlanan Denizli'nin Karakurt Mahallesi'nde geçtiğimiz pazartesi günü 16.000 fidanı toprakla buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi; Sarayköy Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Sarayköy İlçesi'nin Acısu Mahallesi'nde de fidan dikim töreni gerçekleştirdi. Törene, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Denizli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanı Lale Gönüllü, Denizli Orman İşletme Müdürü Güven Gültekin, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özsoy, baharın gelmesi ile birlikte yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını daha da hızlandırdıklarını söyledi.

 

Geleceğimiz için

 

Genel Sekreter Yardımcısı Özsoy, "Hafta başında Karakurt Mahallesi'nde 16.000 fidanı toprakla buluşturduk. Bu gün de burada 3 bin fidanın toprakla buluşmasına vesile olacağız. Söz konusu çalışmalarla ihtiyaç duyulan tüm alanları ağaçlandırarak, kentimizi ülkemiz ve Denizlimiz için daha güzel ve verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Belki şu anda yaptığımız faaliyetler 1-2 yıl hissedilmeyecek ama 15 yıl sonra burada diktiğimiz fidanların boyumuzu aştığını, gölgesinde piknik yapıp oturulabildiğine şahit olacağız. Geleceğimiz adına iyi bir iş yapıyoruz. Törenimize katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Fidanlara ilk can suyunu verdiler

 

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, yeşil alan miktarını artırmak için mücadele ettiklerini ifade ederek, "Acısu Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz fidan dikim töreni ile bugün 3 bin fıstık çamını toprakla buluşturacağız. Yıllar önce diktiğimiz fidanlar bugün güzel ağaçlar haline geldi. Sarayköy'de parka, doğaya, yeşil alana önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyemizin gösterdiği destek ortada. Denizli yeşil alan bakımından Avrupa standartlarının çok üzerinde bir şehir oldu" dedi. Konuşmaların ardından protokol ve öğrenciler toprakla buluşturdukları fidanların ilk can suyunu verdiler.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.