22 yıldır kanayan yara

22 yıldır kanayan yara

TÜRKAV Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Aykol, PKK’nın 22 yıl önce gerçekleştirdiği Başbağlar katliamını unutmayacaklarını söyledi.

A+A-

5 Temmuz 1993 akşam üzeri 100'e yakın PKKlı terörist artığı Başbağlar köyünü basmıştı. Ezanın okunduğu sırada camiye giren elikanlı örgüt mensupları cemaati zorla dışarı çıkarıp, 1.5 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra tüm erkekleri kurşuna dizdi ve 29 vatandaşımızı katletti... Yetmedi, köyü ateşe verdi... Yazık ki 214 ev, köy okulu, köy camii, halkevi bu yangında yok oldu. Yangında da 4 vatandaşımızı kaybettik...

 

TÜRKAV Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Aykol, “Peki, Sivas katliamını her fırsatta gündeme taşıyan yandaş medya ve farkında olmadan yandaşlık yapan bir kısım beyler ve bayanlar siz neden Başbağlar'ı görmezden geliyorsunuz? Orada katledilenler sizce insan değil mi? Mantık aynı korkarım ki... Hani şu hepsi TÜRKTEN BAŞKA her menem olmayı başaranlar var ya bir tek insan olmayı başaramıyorlar bence. Başaramayacaklar da bu gidişle... Biz Sivas'ta katledilenleri de Başbağlar'da katledilenleri de Milan mezrasında kurşuna dizilenleri de Bingöl'de kahpece pusuya düşürülen Mehmetçikleri de her daim hatırlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.