22 Milyon tane çöp poşeti dağıtıldı

22 Milyon tane çöp poşeti dağıtıldı

Pamukkale Belediyesi, ilçede temiz bir çevreyi sürekli kılmak, doğayı korumak noktasında çalışmalarına devam ediyor.

A+A-

Bu kapsamda Pamukkale Belediyesi ilçede yaklaşık 150 bin haneye geri dönüşüm için mavi, evsel atıklar için ise siyah poşet anlamında 15 aylık süreçte toplam 22 milyon 350 bin adet çöp poşeti dağıtımı gerçekleştirdi. 

Çevreci kimliği ile öne çıkan ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüten Pamukkale Belediyesi, temiz bir şehir ve çevre noktasında yürüttüğü faaliyetlerle adını öne çıkıyor. Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce evsel ve geri dönüşümlü atıkların düzenli bir şekilde çıkarılması, çevre bilincinin oluşturulması, vatandaşların atık yönetim sistemine katılımını kolaylaştırmak amacıyla evsel atıklar için siyah, geri dönüşümlü atıklar için ise mavi renkli olmak üzere evlere çöp torbası dağıtımı devam ediyor.

Doğada kolayca bozulabilme özelliğine sahip olan çöp torbası dağıtımında ekipler ilçede her ay yaklaşık 150 bin haneye ulaşıyor. Her haneye ayda içerisinde 8 adet olan 1 rulo çöp poşeti dağıtımı yapılıyor. Ekipler, 2015 yılında 14 milyon 400 bin adet siyah, 3 milyon 600 bin adet mavi çöp torbası dağıtımı gerçekleştirildi. 2016 yılının 3 aylık döneminde ise 3 milyon 400 bin adet siyah ve 950 bin adet ise mavi poşet vatandaşlara dağıtıldı. 15 aylık dönemde dağıtılan toplam poşet adedi ise 22 milyon 350 bin oldu.

Ayrıca ilçe sınırları içinde bulunan işyeri, okul ve kamu kuruluşlarının talepleri doğrultusunda Pamukkale Belediyesi geri dönüşüm kutularıdağıtıyor. Geri dönüşüm kutuları Pamukkale Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu DENÇEV firmasınca toplanarak, hem ekonomiye geri kazandırılıyor hem de doğada korunmuş oluyor.

 

TEMİZ ÇEVRE ÖNCELİĞİMİZ”

Pamukkale Belediyesi olarak çevre temizliği ve korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale İlçesi olarak temiz bir çevre noktasında her türlü çalışmayı yapmaktayız. Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. İlçemizin çeşitli noktalarına dörtlü geri dönüşüm kutuları, çöp kutusu, çöp konteynırları ile birlikte bayat ekmek kutusu ve dilek şikayet kutularını yerleştirdik. Hem doğanın korunması hem de ekonomik kayıpların önlenmesi için geri dönüşüme önem veriyoruz. İsrafı önlemek adına ilçemizin birçok noktasına yerleştirdiğimiz bayat ekmek kutularımızla atık ekmekleri toplayarak, hayvan barınaklarına gönderip ekmeklerin israf olmasını engellemeye çalışıyoruz. Sonuçta mahalle mahalle vatandaşlarımızla bir araya gelerek verdiğimiz ‘Çevre Bilinci’ eğitimi ile de tüm bu çalışmalarımızı pekiştiriyoruz. Her ay ise ilçede ekiplerimiz hane hane gezerek birisi geri dönüşüm olmak üzere evsel atıklar için çöp poşeti dağıtımını gerçekleştiriyor. Dağıtım konusunda aksama yaşanmadan çöp poşetlerini vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımızın atık yönetim sistemine katılımını kolaylaştırmak noktasında yürüttüğümüz bu çalışmayla, evsel ve geri dönüşümlü atıkların düzenli bir şekilde çıkarılması çevre bilincinin oluşturulması gibi birçok pozitif geri dönüşümü sağlıyoruz. 15 aylık süreçte ulaştığımız 22 milyon 350 bir adet poşet dağıtımı ise bu konuya verdiğimiz önemin göstergesidir. Pamukkale İlçemiz temizliği ile güzel doğasıyla her zaman anılmaya devam edecek” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.