2023'e Gönderme Yaptı 2023 Dolar Bozdurdu

2023'e Gönderme Yaptı 2023 Dolar Bozdurdu

2023 hedeflerine hız kesmeden devam etmek için herkesi yastık altındaki dövizlerini bozdurmaya çağıran AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ; 2023 dolar bozdurarak ilk adımı attı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları üzerine Bugün İl Başkanı Necip Filiz'in çağrısıyla Denizli Bayramyeri meydanında biraraya gelen Denizli AK Parti Teşkilatı dövizlerini bozdurdu. 

Toplu olarak Döviz bozdurma işlemi öncesi bir açıklama yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; "Türkiye üzerinde dünya tarafından oynanan büyük oyunlar var. Bunlar 7 Şubat'ta başladı, daha sonra 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi ile üst akıl ve onun uzantısı olan FETÖ ve başka bütün Türkiye aleyhindeki örgütlerin bir araya gelmesiyle yapılmış bir operasyondur " dedi. 

AK Parti İl Başkanı Filiz açıklamasında devamla şunları söyledi:

"Döviz spekülasyonu ile ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor. Hükümetimiz Yeni tedbirlerle gereken önlemleri almıştır. Piyasada durgunluk olduğunu görüyoruz. Durgunluğun provakatif faktörlerden kaynaklandığını da biliyoruz.

Eğer döviz üzerindeki dalgalanma, yani Türk lirasının değer kaybı, Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarından kaynaklanıyor olsaydı, durum oldukça ciddi olarak değerlendirilebilirdi. Ama büyük oranda Türkiye dışındaki gelişmelerden ve özellikle de döviz üzerindeki bir takım spekülasyonlardan kaynaklanan nedenlerle Türk lirası değer kaybetmiş oldu. 

Türkiye büyüyor. Bugünün Türkiyesi dünyanın en büyük 20 ekonomisinin arasında. Bunu çekemeyenler,engel olmak isteyenlerin; Birtakım operasyonlarla yeniden ‘Türkiye ekonomisi çözülüyor, dağılıyor’ algılarının oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz.  Ülkemizde, kökü dışarıda, dalı budağı ülkemizde olan bir takım güçler darbeyle yapamadıklarını şimdi döviz oyunuyla yapmaya çalışıyor. Ama inanın yapamayacaklar. Buna darbeye izin vermeyen ,tankın altına yatan aziz Türk milleti izin vermeyecektir. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dolar’ın yükselmesine karşın Dolar’ın bozdurulması yönündeki talimatları üzerine İnsanlarımız döviz bürolarına dolar almak için değil, döviz bozdurmak için koşuyor. Herkes kendi imkanınca bu seferberliğe destek oluyor. Vatandaşlarımız dövizlerini bozdurarak Türk lirasının değer kaybının önlenmesi için piyasaları rahatlatacak bir çaba içerisindeler.Bu adımları atınca birilerinin oyunu bozulacak. Bunlar öncede bunu yaptı. 2007'de aynı şeyi yaptılar. Ama başarılı olamadılar, olamayacaklar.

Bugün burada biz de AK Parti Teşkilatı olarak her şeyden önce bir vatandaş olarak ; Ülkemizde olan sıkıntılara,algı operasyonlarına son vermek için, devletimizin yanında olarak Türk Liramıza sahip çıkıyoruz. Dövizlerimizi bozduruyoruz. 

Buradan işadamlarımıza, yatırımcımıza, esnafımıza, sanatkârımıza tüm vatandaşlarımıza  seslenmek istiyorum: Türk ekonomisi güçlüdür. Ekonomimize destek vermemiz lazım.

Gelin ülkenize güvenin, ülkenize sahip çıkın. Böyle bir dönemde üretime yüklenin, istihdamı arttırın. Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün. Dövize değer kazandırtmayın. Türkiye’nin Dolar’ın ve Euro’nun etkisinden de kurtulabilmesi böylece mümkün olacak. On, yirmi, yüz dolar hiç önemli değil, yolumuzu, safımızı belli etmek, ülkemize, milletimize sahip çıkmak için siz de gelin dövizinizi bozdurun.

İnanın bu ülke güçlenecek. İnsanımız bu süreçten zararlı değil, karlı çıkacak . ekonomik algı operasyonlarını da bir şekilde sonlandırmış olacak ve önümüzdeki günlerde ümit ediyoruz ki Türk lirası hak ettiği seviyelere gelecektir."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.