2017 Trentleri Bu Stüdyoda Konuşulacak

2017 Trentleri Bu Stüdyoda Konuşulacak

Yeni desenler ve farklı renkler ‘Tasarım Stüdyosu’ndan çıkacak

A+A-

Tekstil ve konfeksiyonun başkenti Denizli’de yeni renkler, yeni tasarım ve desenler, kurulacak ‘Tasarım Stüdyosu’nda ortaya çıkacak. Moda ve tasarımcıların kullanacağı stüdyoda hazırlanacak çizimler, ilkbahar – yaz, son bahar- kış, kreasyonlarının da alt yapısını oluşturacak. Özellikle ev tekstilinde yeni ve farklı desenlerle, yeni pazarlarda, yeni müşterilerin bulunması ve ihracatında arttırılması hedefleniyor.

Denizli Tekstil Tasarımcıları Derneği (DETEKST), yönetimi, yönetim kurulu Başkanı Tülay Pay, başkanlığında Polisevinde bir araya gelerek dernek çatısı altında yapılacak çalışmaları karara bağladı. Dernek olarak moda ve tasarımcıları fabrikaların içindeki odalarından, dört duvar arasından çıkartarak yeni renkler, tasarımlar ve çizimler yapmalarına imkan sağlamak istediklerini belirten DETEKST Başkanı Tülay Pay, “Dernek olarak tasarımcılık mesleğinin ülke menfaatleri tekstil sanayi, ticaret ve ihracatçı yararına kullanılması ve geliştirilmesi, marka oluşumu için aktif destek vermek istiyoruz. Tasarımcıların yenilikçi ve uluslararası eğitim kurumlarıyla iş birliği ile projeler geliştirmek istiyoruz. Denizli’de tasarımcı hizmetlerinden yararlanmanın yaygınlaştırılmasını sağlamak ve tekstil hizmetlerinin kalitesini arttırmak en büyük hedefimiz. Bunların yapılabilmesi içinde moda ve tasarımcıların kolay ulaşabilecekleri, huzurlu bir ortamda özgürce tasarım yapabilecekleri bir ‘Tasarım Stüdyosu’ kurmak istiyoruz. Kurulum için birlik oda ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

2017 trentleri konuşulacak

Kuruluşu üç ay önce tamamlanan DETEKST’in ilk etkinliğini 24 Mart’ta Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde gerçekleştireceğini anlatan Tülay Pay, “Derneğimizin ilk etkinliğini PAÜ Teknik Okullar Bölümü Konferans Salonu’nda gerçekleştireceğiz. Ücretsiz etkinliğimizde modacı Ahmet Kayaer ile 2017 Trend tasarıma başlangıcı konuşacağız. Üyelerimiz ve üniversite öğrencilerimiz için son derece faydalı olacak, seminerimiz gelecek yıllarda tekstil ve konfeksiyon başta olmak üzere, plaj ve ev giyiminde yeni renkleri ve yeni çizgilerin ortaya çıkmasında ışık olacak. İki yıl sonrasının renklerini, çizimlerini ve tasarımlarını biz Denizli’de konuşmaya başlamış olacağız” dedi 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.