2015'te akıllı telefonlarda gördüğümüz 4 yeni özellik

2015'te akıllı telefonlarda gördüğümüz 4 yeni özellik

Geride bıraktığımız 2015'te birçok dikkat çekici akıllı telefon piyasaya sürüldü. Bunlardan bazıları, henüz diğer modellerde yer verilmeyen "yeni" özellikleriyle boy göstermişti. İşte 2015'te akıllı telefonlarda karşılaştığımız yeniliklerden bazıları.

A+A-

İris tarayıcı

Microsoft'un yeni telefonları Lumia 950 ve Lumia 950 XL'da iris tarama teknolojisi yer alıyor. Parmak izi okuyucu sensörler bir kenara dursun, önümüzdeki günlerde sizi gözlerinizden tanıyan cihazların sayısı daha da artabilir. Peki iris tarama üzerine ilk örnekler Lumia'lar mıydı? Cevabımız hayır. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında,'da Fujitsu Arrows NX F-04G satışa sunulmuştu. Bu telefon, "Dünyanın ilk lı telefonu" olarak lanse edilmişti.

Microsoft Lumia 950 ve 950 XL'ı kullanıyoruz (İlk bakış videosu)

USB Type-C

Daha hızlı ve daha kullanışlı. Yakında USB Type-C'nin de yaygın bir şekilde kullanılması bekleniyor. Bu teknolojiye ilk yer veren ise,  oldu. LeTV One, One Pro ve LeTV Max, geçtiğimiz yılın ilk yarısında Çin'de satışa sunulmuştu. Hepsi de USB Type-C teknolojisine sahipti. Daha sonra da bu teknolojiyi kullanan diğer telefonların, yani , Nexus 6P, Google , Microsoft Lumia 950 ve Microsoft 'ın duyuruları geldi.

Basınca duyarlı ekran

Huawei, bu konuda bir ilk olarak 5 Eylül'de Mate s'i duyurdu (Sadece 128GB'lık versiyonunda bulunuyor). Bu duyurunun birkaç gün sonrasında, 9 Eylül'de de Apple'dan  ve 6s Plus duyurusu geldi. Apple, özellikle  ismini verdiği bu özellikle daha fazla ön plana çıktı denebilir. Uygulama simgesine biraz basılı tuttuğunuzda karşınıza birçok seçenek çıkıyor ve böylece kısa sürede daha fazla seçeneğe ulaşabiliyorsunuz.

iPhone 6s'teki 3D Touch hakkında her şey

Kırılmaz ekran

, Ekim 2015'te bir duyuru yaptı ve "Dünyanın kırılmaz ekranlı ilk telefonu" olan Droid Turbo 2'yi duyurdu. Bu telefon,  dışındaki pazarlarda Moto X Force olarak geçiyor. " ekran" olarak tanımlanan bu teknoloji, güçlü bir koruma için 5 katmandan oluşuyor. Motorola, bu ürünün sağlamlığı için 4 yıllık garanti de veriyor.

Yazı için PhoneArena sitesinden yararlanılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.