200 Bin Kişiye İş İmkanı Doğacak

200 Bin Kişiye İş İmkanı Doğacak

Denizli’yi alanında dünyanın en önemli merkezi haline getirecek yatırımların ilki olan fizik tedavi rehabilitasyon hastanesinin temeli bu yıl içinde yılında atılacak.

A+A-

Denizli’de 10 yılda 200 bin istihdam sağlayacak ve Denizli’yi dünya termal sağlık ve turizm merkezi yapacak proje vatandaşlardan tam not aldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,“ Denizli, Termal sağlık ve rehabilitasyon alanında dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacak” dedi.

 

 

Sağlık alanında önemli bir dönem noktası olarak nitelendirilen, Denizli’yi dünya termal sağlık ve turizm merkezi yapacak proje, vatandaşlar arasında heyecan oluşturdu. Denizli’nin, Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı sağlık ve turizm merkezlerinden biri olacağı vurgulanan proje hakkında konuşan vatandaşlar, projenin sağlık alanında önemli ilerlemeler kat eden Denizli’nin termal sağlıkta da söz sahibi olmasından dolayı memnun olacaklarını aktardı. Projenin önemli olduğuna vurgu yapan vatandaşlar şu görüşleri aktardı.

 

ZEYBEKCİ: EKONOMİMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK

Ekonomi Bakanı Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de proje ile ilgili açıklamasında, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temeli 2015 yılında atılacak. Termal, sağlık ve kültür için gelecek turistler Denizlinin daha da büyük bir ekonomiye kavuşmasına önemli katkı sağlayacak. Yaşlı bakımında da Denizli dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacak. Denizli bu alanda 10 yılda 200 bin istihdam kazanacak” diyerek bir büyük müjdeyi de verdi.

 

PROJEYİ DESTEKLİYORUZ

AK Pati’nin termal turizm projesini olumlu bulduklarını açıklayan Enes Yılmaz, “Arkadaşlar arasında yaptığımız konuşmalarda da projenin çok fazla destek aldığını görüyoruz. En azından daha güzel ve daha temiz bir yer olur. Denizli turizmi açısından çok yararlı ve faydalı bir projedir. Karahayıt’a gittiğimizde daha konforlu tesislere ihtiyaç duyuluyor. Denizli için daha faydalı olacak. Diğer kaplıcalara baktığınızda on numara yerler görüyoruz. Bu nedenle AK Parti’yi bu konuda destekliyorum. Pamukkale ve Karahayıt’a gelen turistler günü birlik gelip kalıyorlar. Bunları ne kadar uzun süre Denizli’de konaklatabilirsek Denizli esnafı için o derece kazanımdır.

 

DENİZLİ KAZANIR

Pamukkale’de böylesine önemli yatırımların olmasını çok istediğini anlatan Ahmet Yer, “Pamukkale’de Karahayıt’ta ve Denizlimiz’de bu alanda büyük bir eksiklik var” diyerek, “AK Parti’nin projesini destekliyoruz. Bunun yanında öğrendiğim başka güzel projeler var. Hızlı tren, şehir hastanesi, stadyum, tarım gibi. Bunlar hayata geçerse Denizli kazanır” diye konuştu. Fatih Kayış da açıklamasında, “Termal turizmin ticaret ve turizm hacmi anlamında bakıldığında faydası olur düşüncesindeyim. Böyle bir projeye Denizli’nin ihtiyacı vardı. Denizli lokomotif sektörü tekstil, bunun yanında turizm gibi sektörlerin daha da gelişmesi lazım. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin bizlere kazandıracağı en büyük kazanımlardan biri olacaktır” dedi.

 

YENİ İSTİHDAM VE OTEL DEMEK

 “AK Parti’nin hayata geçireceğini açıkladığı projelerden biri olan termal sağlık turizmi projesinin yapılacağına olan inancım tamdır” açıklamasında bulunan Songül Kartal, “AK Parti’nin kötü bir şey yapacağını hiç düşünmüyorum. AK Parti’nin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Onların şimdiye kadar ülkeye yaptığı hizmetleri inkar edenler hak yemiş olur. Herkes onu tutuyor. Yine herkesin AK Parti’ye oy vereceğine inanıyoruz” ifadesini kullanırken; Hasan Akcakoca da ,” Biz yıllar önce Buharkent-Denizli arası çok kötüydü. Olmaz denilen yollar bile duble yol haline getirilip insanlar bu yoldan yararlanıyorsa termel turizm neden olmasın” dedi. Ufuk Çetin isimli vatandaş ise, “Yapılması gereken bir şey varsa, şu projeyi yaparsak Denizli ileriye gider deniliyorsa yapılabilir. Ama şuanda faal durumdaki tesislerimiz yenilenir geliştirilirse, o daha uygun olur” dedi. Sadık Karaevli de, “Bildiğim kadarıyla bizim buralardaki sularımız sağlık acısından önemli. Faydası olur yani. Termal sağlık merkezi için yeni oteller yapılacak ve binlerce kişiye iş imkanı sunacak demektir. Bu nedenle projeyi destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.