12 Azerbaycan askeri şehit oldu

12 Azerbaycan askeri şehit oldu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ermenistan ile sınır hattında çıkan çatışmalarda dün geceden bu yana 12 Azerbaycan askeri şehit oldu" denildi.Kaynak: 12 Azerbaycan askeri şehit oldu

A+A-

Açıklamada, Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine 82 ve 120 milimetrelik havan topları, top ve büyük çaplı silahlarla ateş açtığı bildirildi. Ermenistan tarafından yapılan atışlarda 12 Azeri asker ile bir sivil vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakanlık, Ermenistan tarafından gerçekleştirilen bu tahribatın önlenmesi, sivil halkın güvenliğinin sağlanması amacıyla, Ağdere-Terter-Ağdam ve Xocavend-Füzuli yönünde cevap ateşi verilerek stratejik öneme sahip birkaç tepe ve yerleşim birimlerinin alındığını duyurdu.

YÜZDEN FAZLA ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bakanlık, Ermenistan'a ait 6 tank, 15 topçu ünitesi ve takviye mühendis düzeneklerinin imha edildiğini; yüzden fazla Ermeni askerin öldürüldüğünü çok sayıda askerin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlık çatışmalar sırasında operasyona dahil edilen 1 adet Mi-24 helikopterin Ermeniler tarafından vurularak düşürüldüğünü bildirdi.

ERMENİSTAN BASINI: AZERBAYCAN ORDUSU SEYSULAN VE TALIŞ’TA KONTROLÜ ALDI

Ermeni basını, Azerbaycan'ın Seysulan ve Talış yerleşim noktalarında kontrolü ele geçirdiğini yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.