10 okula 10 havuz

10 okula 10 havuz

Merkezefendi Belediyesi ‘Yüzme öğreniyoruz birlikte eğleniyoruz’ sosyal projesi kapsamında 10 okula kurduğu portatif yüzme havuzlarının açılışını gerçekleştirdi.

A+A-

‘Yüzme öğreniyoruz birlikte eğleniyoruz’ projesi kapsamında kurulan havuzların açılışı Kazım Kaynak Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç, Ayhan Mazıoğlu, Fatih Işık, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçe sınırları içindeki 10 okulda açılış gerçekleştirdiklerini, bu projeden yaklaşık 8 bin çocuğun yararlanacağını belirtti. Başkan Subaşıoğlu, “Bilindiği üzere Denizli Ege Bölgesi’nin en sıcak illerinden biri konumunda. Yaz aylarında sıcaklıklar 40-50 dereceye kadar ulaşıyor. Merkezefendi Belediyesi olarak yaz aylarında denize gidemeyen çocuklarımızı serinletebilmek için 10 okulumuzda 200 metrekare genişliğinde 135 cm yüksekliğinde portatif havuzlar kurduk. Her bir havuzumuzun başında eğitici hocalarımız var. 2 ay boyunca 8 bin çocuğumuzu hem sıcaklara karşı serinletmek istiyoruz hem de eğlendirerek yüzme öğretmek istiyoruz. Yüzme öğrenen çocuklarımıza da eğitimin sonunda sertifika vereceğiz. Herşeyden önce asıl amacımız çocuklarımızı eğlendirebilmek serinletebilmek ve imkanı olmayan çocuklarımıza bu imkanı sunabilmektir. İlçe sınırları içindeki 10 okulumuza dengeli bir şekilde havuzlarımızı kurduk. Çocuklarımızınve ailelerimizin servis kullanmasına gerek kalmadan yaya olarak havuzlara ulaşabilmelerini sağladık. Böylelikle onlara ek külfet getirmemiş olduk. Bu çerçevede 10 okulumuzda açılış gerçekleştirdik. Havuzlarımız sayesinde Denizli’nin sıcağını biraz hafifletmiş olacağız. Bu sayede çocuklarımızı biraz olsun serinletmiş olacağız”dedi.

“5. sınıfı bitirenlere bisiklet vereceğiz”

Havuz projesinin yanı sıra 5. sınıfı bitiren çocuklara da bisiklet vereceklerini söyleyen Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Havuzlarımızın yanında pinpon maslarımız var. Şişme oyun gruplarımızda yer alıyor. Ayrıca engellilere de yönelik havuzlarımız var. Merkezefendi Belediyesi olarak bundan sonraki süreçte de etkinliklerimiz devam edecek. 5. sınıftan 6. sınıfa geçen öğrencilerimiz de 5 bin bisiklet dağıtacağız. Yatırımlarımızdevam edecek”diye konuştu.

Açılışta konuşma yapan Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da projenin yerinde olduğunu kaydederek, üzerlerinde düşen desteği vereceklerini kaydettiler.

Konuşmaların ardından açılış geçekleşirken, protokol üyeleri yüzme öğrenmeye gelen çocuklara havlu ve bone dağıttı.

Açılışı gerçekleştirilen okullar şu şekilde;

 

Katip Çelebi İlkokulu, Hacı Hasan Kömürcüoğlu İlkokulu, Recep Yazıcıoğlu İlkokulu, Ahmet Nuri Özsoy İlkokulu, İbrahim Cinkaya S.B Lisesi, Dentaş- Sevindik İlkokulu, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Mükerrem Eke – Mehmet Eke İlkokulu, Üçler İlkokulu, Kazım kaynak Anadolu Lisesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.