'Türkmen Düğünü' seyirciden tam not aldı

'Türkmen Düğünü' seyirciden tam not aldı

Genç Denizli, 'Türkmen Düğünü' ile Bozüyük'te sahne aldı

A+A-

 

Kurulduğu günden bu yana sergiledikleri oyunlarla ulusal ve uluslararası tiyatro festivallerinden ödüllerle dönen Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü son olarak Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Metristepe Tiyatro Günleri'ne katıldı. Genç tiyatrocular sahneledikleri “Türkmen Düğünü” tiyatro gösterisi ile seyirciden tam not aldı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, kurulduğu günden bugüne ulusal ve uluslararası tiyatro festivallerinde birçok oyun sergiledi. Sahneledikleri oyunlarla büyük beğeni toplayan ve pek çok ödül alan Genç Denizli Tiyatro Kulübü son olarak Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Metristepe Tiyatro Günleri'ne katıldı. Tiyatro günlerine “Türkmen Düğünü” oyunu ile katılan Genç Denizli Tiyatro Kulübü oyunlarını Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezinde sahneledi. Bir milletin geçmişinden bugüne taşıdığı ve değişmesinde kolay olmayan düğün adetlerinin anlatıldığı oyunda, Anadolu’nun geçmişten beri süre gelen örf ve adetleri hakkında izleyicileri bilgilendirmesinin yanı sıra günümüzde devam eden geleneklerin kökenini de izleyiciye aktarıldı.

 

'Türkmen Düğünü' seyirciden tam not aldı

 

Oyunu izlemeye gelen seyirciden tam not alan 'Türkmen Düğünü' oyunun sonunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı adına salonda bulunan Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Sinan Urhal oyunculara Ulusarası Metristepe Tiyatro Günleri plaketi takdim etti. Oyun sonunda konuşan tiyatro ekibi oluşturulan bu etkinlik için başta Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ederken, salonda ki izleyiciye göstermiş oldukları büyük ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.