“Mutluluğun anahtarı O’nu anlamaktan geçiyor”

“Mutluluğun anahtarı O’nu anlamaktan geçiyor”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli eski Milletvekili Av. Salih Erbeyin, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, Günümüzde mutluluğun anahtarının Peygamber Efendimizi anlamaktan geçtiğini söyledi.

A+A-

Peygamber Efendimizin yaşamakta olduğumuz hayata ışık tutmaya devam ettiğini belirten Erbeyin, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizin doğumunu anmaktan asıl gaye, insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak, getirmiş olduğu yüce ahlâk prensiplerini hatırlamak, yüce rehberin evrensel mesajlarını anlayabilmek; güç kaynağımız olan İslâmiyet'i daha iyi kavrayabilmektir. Dinimizin bütün güzelliklerini şahsiyetinde barındıran, duygularında sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü; ilişkilerinde hakkı, adaleti, doğruyu, güzeli ve vefayı; ibadetlerinde ihlas ve samimiyeti öne çıkararak gönülleri fetheden, güzellik ve ümit dolu Hz. Peygamber (S.A.V.) sözlerinde, bütün varlıklara karşı sergilediği tutum ve davranışlarda bize örnek olmakta, yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır” dedi.

 

 

Mutluluğun anahtarının O’nu anlamaktan geçtiğini kaydeden Erbeyin,  “Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarı olmuştur. Her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi yeniden anlamak ve O'nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, haklının yanında yer alma, doğru olanı temsil etme gibi değerleri hayatımızda işlerlik kazandırmak en büyük görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta  Denizli   halkı olmak üzere Türk-İslam Âlemi'nin "Kutlu Doğum Haftasını" kutluyor; tüm insanlık adına barış, sevgi, kardeşlik ve huzurlu bir gelecek için fırsat olarak değerlendirilmesini, insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” diye konuştu. MESUT GÜLER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.