"Korkma" Sözü Milletimizin Umududur

"Korkma" Sözü Milletimizin Umududur

Milliyetçi Hareket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı İsmail Cirit, 27 Aralık 1936 tarihinde hayata veda eden İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü sebebiyle yayınladığı mesajında, “'Vatan Şairi' ve 'İslam Şairi' o

A+A-

Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı kalemle değil, yüreğiyle yazdığını anımsatan MHP Pamukkale ilçe başkanı İsmail Cirit; “Aziz milletimizin ruh dünyasını en güzel biçimde yansıtan, var olma mücadelesindeki çelikleşmiş imanını sinesinde taşıyan bir mücadele adamı Mehmet Akif Ersoy, milletimiz gibi düşünen, milletimiz gibi yaşayan, milletimiz gibi hisseden bir şairdir. İstiklal Marşı'nı kalemiyle değil; yüreğiyle yazan, Asım'ın neslinde namusunu çiğnetmeyen ve daima hakkı tutup kaldıran milli şairimiz sonsuza kadar fikir dünyamızda yerini alacaktır.” dedi.

Fikirleri ve eserleriyle Türk gençliğini aydınlatan milli şairimizin her zaman minnetle anılacağını ifade eden Cirit, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türk milletinin milli ve manevi duygularını her zaman ayakta tutan, Türk yurdunun bağımsızlık ve hürriyet meşalesini yakan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, büyük fikir ve edebiyat adamı, İstiklal mücadelemizi muhteşem mısralarıyla dile getirmiş, fikirleri ve eserleriyle gençlerimizi aydınlatan büyük vatan sevdalısıdır.

İstiklal, Hakk'a tapan milletimin hakkıdır diyerek milletimizin istiklalinden hiçbir zaman ödün vermeyeceğini belirtmiş, kahraman ordumuza "Korkma" diye seslenerek milletimize en karanlık zamanında umut aşılamıştır. Bizler bugün bu topraklarda yaşayabiliyorsak bunu İstiklal Marşımızı yazdıran ruha, bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan milli mücadelemizin büyük mimarlarına borçluyuz.

Milli şairimizin dediği gibi; milletler topla, tüfekle, ordularla, tayyarelerle yıkılmaz. Milletler ancak aralarındaki bağlar çözülerek, herkes kendi başının derdine, kendi menfaatini temin etmek sevdasına düştüğü zaman yıkılır. "Türk'e hiçbir kavmin horoz olmasına tahammül edemem." diyen, Türk olarak yazan Türk olarak düşünen ve Türk olarak yaşayan İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 80. yıldönümünde rahmet, minnet ve dualarla yad ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.