"İktidarın Yegane Kaynağı Yüce Türk Milletidir''

"İktidarın Yegane Kaynağı Yüce Türk Milletidir''

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "İktidarın yegane kaynağı yüce Türk milletidir.

A+A-

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "İktidarın yegane kaynağı yüce Türk milletidir. Bugün mesele milli iradenin yanında olmaktır. Firavun'un karşısında olduğu gibi Musa'nın yanında olmaktır." dedi.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki olarak Denizli'de her yaştan vatandaş, Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz akşamı yaşanan girişimin ardından yaptığı çağrı üzerine sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde meydanlara akın eden çocuk, yaşlı, kadın binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutuyor.

 

Denizli'de vatandaşlara eşlik eden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada, Türk milletinin darbe teşebbüsünü akamete uğrattığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"İktidarın yegane kaynağı yüce Türk milletidir. Bugün mesele milli iradenin yanında olmaktır. Firavun'un karşısında olduğumuz gibi Musa'nın yanında olmaktır. Bizler de geçmişte bu darbelerin acılarını çekmiş, şehitler vermiş bir hareket olarak bugün başta milli iradenin temsilcisi Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım'ın ve mecliste temsil edilen milli iradenin yanındayız."

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da milletin meydanlardaki bu duruşunu gelecek nesillerin büyük bir onurla anacağını ifade ederek, "Eğer darbe önlendiyse bu işin kahramanı sizsiniz: millet. Millet ne derse o. Biz yıllardır bunu söylüyoruz. 1950'lerde 'Yeter söz milletin.' diye çıkılmış. Onun için millet ne diyorsa o. Darbeye dur diyorsunuz, darbe duruyor." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.