"16 Nisan Bir Kurtuluş Savaşıdır''

"16 Nisan Bir Kurtuluş Savaşıdır''

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "16 Nisan bir kurtuluş savaşı, bağımsızlıktır. Bu milletin bugüne kadar hastalıklarının sebebi olan bir sistemden kurtuluşunun tarihidir." dedi.

A+A-

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan'ı makamında ziyaret eden Bakan Zeybekci'ye, çiçek ile üzerinde Nihat Zeybekci yazan Çal Belediyespor'un forması hediye edildi.

 

Daha sonra belediye meydanında düzenlenen mitinge katılan Zeybekci, Türk milleti dışındaki başka bir milletin ellerindeki bayraklarla tanklara karşı durmadığını, tarihinde asla teslim olmadığını belirterek, "Çünkü bu millet, devlet, bayrak ve ülkenin geleceği söz konusu olduğu zaman başka bir şeyi onun önüne geçirmez. Bu millete 'sefer var' dendiği zaman arkasına önüne sağına soluna bakmadan o sefere katılır." diye konuştu.

 

Zeybekci, 16 Nisan'daki halk oylamasının bir siyasi parti seçimi olmadığına dikkati çekerek, "Birileri bunu siyasi arenaya çekmeye çalışıyor ama buna izin vermeyeceğiz. 16 Nisan bir kurtuluş savaşı, bağımsızlıktır. Bu milletin bugüne kadar hastalıklarının sebebi olan bir sistemden kurtuluşunun tarihidir.

 

Bu sistemden dolayı (Adnan) Menderes ve arkadaşlarını idam ettiler, bu sistem nedeniyle krizlerden kurtulmadık. Bu millet her seçime giderken yüreği ağzında olsun istiyorlar.

 

2002'de bu ülkeye koalisyonları dayatanlar, buna mecbur edenler, bir gecede 46 milyar doların bankalarda batmasına sebep oldular.

2002'de bu ülkede düzenledikleri operasyonlarla gecelik faizi yüzde 7 bine çıkardılar, iktidarın elini kolunu bağladılar." ifadelerini kullandı.

 

7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'nin koalisyon belirsizliği yaşadığını anımsatan Zeybekci, "Sonrasında terör saldırıları başladı. Hedef, Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan oldu. Düşmanın bütün okları ona yöneldi.

İmam-ı Şafi, 'Fitne zamanı, hak adamı tanımak için düşmanın okları kimi hedefliyorsa ona bakın' der. Yedi düvelin okları Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi gösteriyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır, önce devletim, milletim ve bayrağım' dediği için onu da hedeflediler." değerlendirmesini yaptı.

 

Bakan Zeybekci, yeni sistemde siyasilerin halkın önüne hizmetkar olma hedefiyle geleceğini vurgulayarak, "Bu millete 'dağdaki çoban', 'göbeğini kaşıyan adam' diyen, bu milletin elini öpmeyen, önünde ceketini iliklemeyen, kucaklamayan, çocuğunu omzuna almayan iktidara gelemeyecek." diye konuştu.

 

"Bunun neresi tek adamlık"

 

Halk oylamasına sunulan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik "diktatörlük ve tek adamlık" iddialarıyla bazı eleştiriler yapıldığını aktaran Zeybekci, "Asıl şimdi Cumhurbaşkanında yetkiler toplanmış. Cumhurbaşkanı onaylamazsa hiçbir şey olmaz. Cumhurbaşkanından hesap sormak yok, hiçbir sorumluluğu yok. Yeni anayasada Cumhurbaşkanından hesap sormak, yüce divana göndermek, görevden almak var. Bunun neresi diktatörlük. Bunun neresi tek adamlık." değerlendirmesinde bulundu.

 

Çal ilçesindeki mitinge MHP Denizli atanmış İl Başkanı ile MHP'nin Denizli'deki bazı ilçe başkanları da katıldı.

 

Daha sonra Bekilli ilçesinde düzenlenen mitingde partililere hitap eden Zeybekci, yaklaşık 20 yıl önce Türkiye'nin vatandaşından topladığı 100 liralık verginin 87 lirasının dış borçların faiz ödemelerine gittiğini anımsattı. Zeybekci, şunları kaydetti:

 

"100 liranın 87 lirası faize giderse okullarda öğretmenler nasıl çalışır, yollar nasıl yapılırdı. 2001'de Türkiye'yi sömürmemiş olsalardı, Türkiye'nin bugün 2 bütçesi vardı. Her şeye rağmen bugün dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi olduk. O zaman Türkiye'nin üzerine bu çorap örülmeseydi Türkiye bugün dünyada 13 ya da 14'üncü büyük ülke, Avrupa'da da 4'üncü büyük ülkeydi. Kişi başı milli gelir 11 bin dolar değil 17 bin dolardı."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.