’’Ya İstiklal Ya Ölüm’’ Ağlattı

’’Ya İstiklal Ya Ölüm’’ Ağlattı

Denizli Final Okulları öğrencileri, Doğan Cüceloğlu salonunda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı'nda ''Ya İstiklal Ya Ölüm'' adlı oyunuyla salondakilere duygu dolu anlar yaşattılar

A+A-

Final okulları Denizli Müdürü Sadi Öztekin günün anlam ve önemini vurgulayarak:

''Öğrenci ve öğrenci velilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ''Ya istiklal ya ölüm''  oyunu duygu dolu anlar yaşattı. Bu toprakları bizlere vatan yapan şanlı ecdadımızın gösterdiği kahramanlık dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Böyle bir tarihe böyle bir ecdada sahip olduğumuz için buruk bir sevinç yaşıyoruz. 101 yıl önce her türlü imkansızlığa rağmen yedi düvele kafa tutan ''Çanakkale Geçilmez'' diyen atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Nesiller boyu bir kahramanlık destanı olarak anlatılacak olan Çanakkale'de Yaistiklal ya ölüm diyen Kahraman mehmetçiklerimizi okulumuzda onların ruhuna yakışır bir şekilde sergilemeye çalıştık. gösterilen ilgi bizi mutlu etti.'' dedi.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Çanakkale zaferinin 101.yıldönümünde Final Okulları Anadolu -Fen lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘’Ya İstiklal Ya Ölüm ‘’adlı program konukların katılımıyla gerçekleşti.

Görsel sanatlar öğretmenlerimizin ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile hazırlamış olduğu resim sergisi ile başlayan etkinliğimiz konferans salonunda öğrencilerin seslendirdikleri türküler, okunan şiirler müzik öğretmenlerinin de katılımıyla devam etti. Ardından öğrencilerimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma törenine kendilerinin yazıp oynadıkları ve çekimlerini yaptıkları kısa film geceye damgasını vurdu.10-Fen sınıfı öğrencilerinden Alper Burak Altuğ’un okuduğu İstiklal Marşı ‘mız ayakta duyguyla dinlendi.

Kurucu Müdürümüz Sadi Öztekin, programın ardından ‘’Çanakkale Zaferinin 101.yıldönümü vatanı ve milleti uğruna gözünü kırpmadan can veren şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, törende emeği geçen herkese ve katılımlarından dolayı misafirlerimize teşekkür ediyoruz ’’dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.