''O''nu Doğru Anlamak En Baştaki Görevimiz

''O''nu Doğru Anlamak En Baştaki Görevimiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Kutlu Doğum haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

A+A-

Peygamber Efendimizin insanlığa ulaştırdığı mesajların iyi anlaşılması gerektiğinin altını çizen Garip, "Dini inançlarına sahip çıkan, birlik, beraberlik, barış ve huzur kaynağı olarak gören Türk Milleti inançlı ve hoşgörülü bir millettir. Unutulmamalıyız ki, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) insanlık için en güzel rehber; bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen ve insanlığa sunulan en güzel modeldir. Çünkü Peygamber Efendimiz, tam bir kargaşa ortamında, insanlık için bir güneş gibi doğmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. İnsanlar O'nun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşmuş, fıtratında var olan yüce değerlerin farkına varmış, kadın erkek Allah'ın ve milletin huzurunda eşit olmanın farkındalığını yaşamıştır.

Yüce Rabbim, insanın kendisi ile olan ilişkisini iman ve ibadete bağladığı halde, insanın diğer insanlarla ilişkilerini ahlak ve hukuk kurallarına bağlamıştır. İnsanlar, bu ilişkilerini yerli yeterince ve dengeli bir biçimde kullanmalıdırlar. İşte Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), bunu sağlayan ve bize örnek olan bir kişidir. Bununla beraber, O'nun ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek, doğru anlamak ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizden olmalıdır. Asıl o zaman O'nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Peygamber Efendimizin insanlığa ulaştırdığı mesajların iyi anlaşılmasını ve benimsenerek doğru şekilde aktarılmasını temenni ediyor, Yüce Rabbimin hepimizin yar ve yardımcısı olmasını diliyor; tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı en içtenlikle kutluyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.