''Menderes'e Sahip Çıkamadık''

''Menderes'e Sahip Çıkamadık''

Başkan Subaşıoğlu “1960 yılında Adnan Menderes’e sahip çıkamadık”

A+A-

DEMOKRAT PARTİ’DEN BAŞKAN SUBAŞIOĞLU’NA ZİYARET...

Demokrat Parti İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik, 15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini yapmaya çalışanların Yassıada’da yargılanmasını istedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na ziyaretler devam ediyor. Bu ziyaretlerden biri de Demokrat Parti Denizli İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirildi. Ziyarete İl Başkanı Aşkın Çelik, Merkezefendi İlçe Başkanı Yıldıray Akıncı, Pamukkale İlçe Başkanı Hulki İlhan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik’in gerçekleştirilen ziyaret gündeminde 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi vardı. Çelik, “Sayın genel başkanımızın size çok selamları var. 26 Temmuz’da buradaki ziyaretinde ilgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ediyor. Bizler de Demokrat Parti olarak Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Ülkemiz kısa bir süre önce, bir kara leke olan 15 Temmuz’u gördü. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile halkımız da buna cevap vererek, sokağa çıktık. Darbeyi önledik” ifadelerine yer verdi.

“AÇILAN PARANTEZİ BÖYLE KAPATALIM”

Çelik açıklamasının devamında da darbe girişiminde bulunanların Yassıada’da yargılanmalarını istedi. Çelik, “Allah’ım bir daha böyle günleri bizlere göstermesin. 1960 yılında açılan acı dolu darbe parantezini, 15 Temmuz darbecilerini Yassıada’da yargılayarak kapatalım. Sizin de şahsınızda 15 Temmuz’dan itibaren meydanlarda bu olaya sahip çıkarak, Denizli’de bir tek vatandaşımızın dahi burnu kanamadan bu işi atlattığımız için ayrıca teşekkür ediyorum. Belediye çalışmalarında Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

“SİZİ BURALARDA GÖRMEK BİZİ SEVİNDİRİYOR”

Aşkın Çelik, açıklamasında Merkezefendi Belediyesi’nin de çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Çelik, “Muhammet Subaşıoğlu başkanımız belediye başkanı olmadan önce de bizim dostumuzdu. Şimdi onu buralarda görmek bizi sevindiriyor. Buraya gelen arkadaşlarımızın çoğunluğu Merkezefendi’de oturuyor ve hizmetlerden çok memnunlar” dedi.

“1960 YILINDA MENDERES’E SAHİP ÇIKAMADIK”

Ziyaretlerinden dolayı Demokrat Parti İl Teşkilatı’na teşekkür eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Bey’de buraya geldiğinde de ifade etti. Yassıada meselesi bence önemli bir öneri. Darbecilerin Yassıada’da yargılanması çok sembolik olur. Türkiye’nin artık darbeler tarihini bir parantez içine alması gerekiyor. Bizler maalesef 1960’da Menderes’e sahip çıkamadık. O günlerde bu kadar iletişim ve basın imkânı yoktu. İnsanlar belki de doğru kaynaktan doğru haberleri alamadılar. Tıpkı bugün olduğu gibi bebek davası, köpek davası gibi uydurulmuş davalarla insanların zihni bulandırıldı. Siyasi ortam pisletildi. İşin psikolojisi maalesef darbeyi yapanlar tarafından iyi tezgâhlandı. Kendi seçtiği başbakanı asan bir devleti kabul etmek, bu mantığı kabul etmek mümkün değil” dedi. Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik, ziyaret sonunda Başkan Subaşıoğlu’na Kur’an-ı Kerim hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.