''Hollanda Haddini Aşmıştır''

''Hollanda Haddini Aşmıştır''

Makina Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sarı yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda’da aracı durdurulan ve sınır dışı edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yapılan yakışıksız duruma tepki gösterdi.

A+A-

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya, Hollanda polisi tarafından gerçekleştirilen muamele, kendisini medeniyetin beşiği diye tanımlayan, hiçbir diplomatik kaideye ve insan haklarına yakışmayan, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’ benzetmesine uymuştur. Unutulmamalıdır ki, bugün Avrupa’nın bir çok bölgesinde soydaşlarımız bulundukları ülkenin ekonomilerinde, çalışan, işveren, yönetici, girişimci, hatta bir çok ülkede belediye başkanı, milletvekili görevlerini yerine getirmektedir. Avrupa ve Hollanda bu tavırları ile maalesef Nazi kalıntısı bir aksiyon göstermektedir” dedi.

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Bakan Kaya Almanya'ya geri dönmesini söyleyen Hollanda polisine "Ben Konsolosluk binamıza gireceğim. Burası benim ülkemin binası ve ben bir ülkenin bakanıyım. Hiçbir uluslararası teamülde böyle bir şey yok Almanya'ya da dönmüyorum" diye cevap vermesi tarihimizde kök salmış, Tomris Hatun, Hayme Hatun, Nene Hatun, Şerife Bacı gibi asil ve güçlü olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştr. Türk Kadını her daim ulusunu en iyi şekilde temsil etmiştir, edecektir.” Diye sözlerini sürdürdü

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Hollanda ile ilişkiler askıya alınmalıdır tepkilerini değerlendirdi. Başkan Mehmet Sarı, “Gün birlik olma günüdür, böyle bir olay karşısında, milli bir duruş sergileyerek, tüm programlarını iptal eden CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Böyle günlerde iktidarı-muhalefeti, iş dünyası, STK’larıyla birlikte bir arada durmalıyız” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.