''Halka Hizmet Etmek Şanstır''

''Halka Hizmet Etmek Şanstır''

Pamukkale Belediyesi her yıl 25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Haftası ile ilgili olarak toplantı düzenledi.

A+A-

Belediye çalışanları ile bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediye çalışanı olarak vatandaşa hizmet ederken devlete hizmet edildiği hiçbir zaman unutulmamalı. Herkes bulunduğu yerde nasıl daha iyi hizmeti verebileceğini düşünmek zorunda” dedi.

 

 

Ülke genelinde her yıl 25-31 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Etik Haftası kapsamında Pamukkale Belediyesi’nde toplantı düzenlendi. Pamuk Kafe’de yapılan toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile başkan yardımcıları Veli Demir, Adnan Kaya, Türkay Gözlükaya ve Abdullah Sevinçli ile birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

 

“ÖRNEK OLMALIYIZ”

 

“Etik önemli bir konu olduğu için sizlerle bir araya gelmek istedim” diyen Başkan Gürlesin konuşmasında; “Bir iş yaparken, görev ve sorumluluklarımızın vardır. Bunları yaparken etik kurallara uymak zorundayız. Bunların başında ise doğruluk ve dürüst gelmektedir. Belediyemizde vatandaşlarımıza hizmet ederken devletimize hizmet ettiğimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Her gelen vatandaşımızı sıcak bir yüzle karşılayıp, doğruluk, dürüstlükle işlerini yapıp, ilgi ve alaka göstermeliyiz. Devlet kapısında işler görülürken sıcak, ilgi ve alaka gösterilmesini beklemek vatandaşın en doğal hakkıdır. Vatandaşlarımızın bizlerden sıcak ilgi ve alakanın yanında en iyi en kaliteli hizmeti mümkün olan en kısa sürede almasını sağlamak bizlerin görevidir. Vatandaşımıza hizmet etmek gibi bir şans bizlere sunulmuştur. Etik kurallarına önce biz yöneticilerin yapması gerekiyor ki personellerimize örnek olalım” dedi.

 

 

“HALKA HİZMET ETMEK ŞANSTIR”

 

 

Başkan Gürlesin, personele iyi bir örnek olması için kendi hayatından örnekler de verirken, “2014 yılında seçimlerde aday adayı olmadan aday gösterilmem siyasette çok nadir olabilen bir durumdur. Bu da doğruluk, dürüstlük, samimiyet ve görev bilinciyle ortaya çıktı. Bu durum benim için büyük bir şereftir.

Şımarmadan, rehavete kapılmadan, görevimi yapmayı istiyorum. Bunları sizlere iyi bir örnek olması için söylüyorum” diye konuştu. Başkan Gürlesin son olarak, “Amacımız, etik kuralları içerisinde daha kaliteli hizmeti vatandaşa sunmaktır. Bu nedenle sizlerden normal çalışmanıza ek olarak bir fazla çalışmanızı, verimli bir şekilde hizmet etmenizi rica ediyorum. Herkes bulunduğu yerde ben nasıl en iyi hizmeti veririm diye düşünmek zorundadır. Bu da, doğruluk, dürüstlük ve tarafsızlık, halkla hizmet bilinci, nezaket ve saygı, imtiyazsız kamu hizmeti ile saygınlıkla gerçekleşir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.