''Gazetecilere Pozitif Ayırımcılık İstiyoruz''

''Gazetecilere Pozitif Ayırımcılık İstiyoruz''

Türk basını çok zor koşullar altında demokrasinin güçlendirilmesi, ülkenin kalkınması ve halkın mutluluğu için önemli hizmetleri fedakârca yapmaktadırlar.

A+A-

Doğru habere ulaşmak için yoğun emek sarf eden, kişilik haklarına saygılı, objektif, tarafsız bir tavır sergileyen gazetecilerin, haber kaynağı olarak herkesin güvenini kazandığını görmekteyiz. Bu ülkemiz için çok önemlidir.

Gazetecilerin, özlük haklarından sosyal güvencelerine ve çalışma koşullarının ağırlığına kadar bir dizi ciddi problemlere rağmen işlerini yapmaya çalışmaktadırlar.

Basın milletin ortak sesidir. Basın kamuoyunun vicdanını temsil eder. Bu temsil, hiç şüphesiz fikirlerin serbestçe söylenip, yazılmasıyla anlam bulur. Basına yönelik baskı ve sansür varsa, bu toplumun vicdanına ambargo koymak anlamı taşır.

Demokrasimiz açısından basın değerlidir ve emeklerine saygı gösterilmesi gerekmektedir.

Demokrat Parti olarak Gazetecilere pozitif ayrımcılık yapılması, yıpranma tazminatı konusunda özel ayrıcalık gösterilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Tüm basın camiasının, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar ekonomik ve sosyal imkânlarının iyileştirilmesi ve hak ettikleri standartlara ulaştırılmalarını diliyorum

Aşkın ÇELİK

Demokrat Partisi GİK Üyesi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.