''Eğitimdeki virüsleri temizleyeceğiz''

''Eğitimdeki virüsleri temizleyeceğiz''

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Burdur’da açıklama yapan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un sözlerine tepki gösterdi

A+A-

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Burdur’da açıklama yapan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un "Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor” sözlerine tepki gösterdi.

Kazım Arslan, "bunları Cumhuriyetin yetiştirdiği öğretmenler nasıl söyleyebilir! Esasen bunlar laik eğitime alerjisi olan, kadrolaşmadan başka derdi bulunmayan, Mustafa Kemal gibi bir büyük lideri aşamayacağını anlayan kadrolardır. Ancak boşuna uğraşıyorlar, arkamızda mevcut iktidar var diye güveniyorlar, akıl almaz açıklamalar yapıyorlar. Boşuna güvenmesinler, abbas yakında yolcudur. O nedenle eğitimde Kemalist ilkeler her zaman dimdik ayakta olacak, hiç bir zaman silinemeyecek, siz de silmeye kalkmayın! Eğitimde Kemalizm yerine sizi sileceğiz, hiç boşa telaşlanmayın. Kemalist eğitim, sizin eğitime bıraktığınız virüslerden arındıkça daha da gelişecek. İktidar partisi güdümlü çakma sivil toplum örgütlerinden ne bağımsız bir duruş, ne de yaratıcı bir düşünce çıkar” dedi.

Milletvekili Kazım Arslan, açıklamasında şunları söyledi:

BOŞUNA UĞRAŞMAYIN, LAİK CUMHURİYETİ YIKTIRMAYIZ!

“Kemalist ruh, ülkemizi bağımsız yapan, din ve mezhep kavgasından uzak tutan ,Orta Doğu bataklığına çekilmek istenen ülkemizi ayakta tutacak olan tek güçtür, yegane görüştür. Kemalizmi, laik Cumhuriyeti, Atatürk’ün kurduğu tüm kurumları ve kuralları yıllardır yıkmaya, yıpratmaya çalışıyorsunuz, olmuyor, olmayacak, tutmayacak, başaramayacaksınız. Şimdi de bu yıpratmayı eğitimde yapmaya çalışıyorsunuz, ne yaparsanız yapın bu ülkenin temeli Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmış olup ilelebet yaşayacak ve payidar kalacaktır. 

Kemalizmin medeniyet ve çağdaşlaşma çizgisi bugün tüm dünyada örnek gösterilirken, yanı başımızdaki ülkeler mezhep ve din temelli çatışmayla boğuşurken, sizin anlamadığınız o laik eğitime her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Eğitimci olarak bunu görmelisiniz, görmüyorsanız sizin kafanız eskimiş demektir.

UCUBE DERNEK VE SENDİKADAN EĞİTİME KATKI OLMAZ

Türkiye, Pakistan ve Suriye cehennemine dönüştürülmek istenirken, bize asıl lazım olan, Kemalist duruştur,kurtuluş ve kuruluş felsefesidir. Eğitimden dış politikaya kadar bugün bir çöküş içindeysek, bu Kemalist ilkelerden, 1930’ların saygın duruşundan uzaklaştığımız içindir. Bu gibi derneklerin, sendika adı altındaki ucubelerin medeniyetten anladığı şey, daha fazla ayrımcılıktır, Türkiye’nin sinir uçlarına oynamaktır. İşi gücü bırakmışlar, eğitimin yüzlerce sorununu unutmuşlar, Kemalizme söz söyleme cüreti gösteriyorlar. Önce kendi işinize bakın,sonra eleştiri yapın!

EŞİT YAŞAM BUNLARIN DÜZENİNDE YOK

Onların istediği şey, daha çok dini ilkenin yaşama ve eğitime hakim olmasıdır. Onların fikrinde eğitimde eşitlik yok, kadın ve erkeğin doğuştan farklı olduğu önyargısı var. Kadına hayatta bambaşka bir alan açan, eşitliği temel sayan Mustafa Kemal’in öngörüsü bunlarda zerre kadar yok. Onların düzeninde kız çocuklarına eğitim yok, hayattan uzaklaştırma, eğitimden koparıp küçük yaşta eve kapatma var. 

ONLARIN DÜZENİNDE TÜRKAN SAYLAN'LARA LAF ATMAK VAR

Onların düzeninde Köy Enstitülerine, öğretmen okullarına alerji var, Türkan Saylan’ın emeğine ve bugün Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış kardelenlerine iftira atmak var. Onların düzeninde bunca çocuk taciz ve tecavüzüne, bu kadar çocuk yaşta evlendirmeye ses çıkarmak yok, Kemalizmle beyhude bir hesaplaşma var.Çocuk istismarlarına karşı hiç sözleri yok.

Kemalizmin eğitim kurumları sayesinde bugün eğitim almış kadın-erkek kuşaklar kararlı duruşunu koruyor, hiç endişe duymayalım.Türkiye bu ün kalkınan bir ülke konumuna gelmişse,Laik ve Atatürkçü eğitimin sayesinde gelmiştir. Daha fazla fırsat eşitliği için, daha çok istihdam ve eşit koşullarda yaşam için çok daha fazla Cumhuriyetçi, laik eğitimi uygulamalı, bu gibi densizlerin sözünü boşa çıkarmaya devam etmeliyiz.

EĞİTİMDEKİ VİRÜSLERİ TEK TEK TEMİZLEYECEĞİZ

İktidar partisi güdümlü çakma sivil toplum örgütlerinden ne bağımsız bir duruş, ne de yaratıcı bir düşünce çıkar.

Kemalizmle eğitim üzerinden hesaplaşanların yarasını gayet iyi biliyoruz. Onlar uğraşadursun, biz Kemalistler onların eğitimdeki virüslerini temizleyeceğiz. Kemalist eğitim, sizin eğitime bıraktığınız virüslerden arındıkça daha da gelişecek. Bu hastalıklı anlayıştan ülkemizi en yakın zamanda kurtaracağız."  

Kazım ARSLAN

Denizli Milletvekili

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.